Tips redaksjonen
06.03.2014

Automatiserer logistikk og transport: gir besparelser i millionklassen

Transportnett AS og ACT Systems AS har inngått en strategisk allianse der de tilbyr produksjons-, logistikk- og transportbedrifter et helhetlig system som automatiserer alle selskapsprosesser. – Ved å installere løsningen kan våre kunder spare flere millioner kroner på verdiøkende tjenester, sier adm. dir. Jan Ole Hansen i Transportnett AS og daglig leder Jan Erik Evanger i ACT Systems AS.

Med Transportnett og ACT Systems får kundene et helhetlig system fra produksjon, logistikk, transport og frem til sluttkunde. Det er første gang markedet tilbys en komplett logistikk- og transportløsning, som baserer seg på nyutviklede superDAFINN2-logistics fra ACT Systems og Log:nett fra Transportnett. – Systemintegrasjonen vil gi kundene en optimal vare- og transportflyt, mener Hansen og Evanger.

Økende behov
Både Transportnett og ACT Systems registrerer et økende behov for å automatisere transportplanleggingstjenester hos sine potensielle kunder. ACT Systems er ledende på LEAN-basert produksjon og logistikk, mens Transportnett fronter markedet med sine transportadministrative systemer (TMS). 
  – Den nye samarbeidsmodellen skaper trygghet for kunden og automatiserer manuelle og kostnadskrevende operasjoner, forteller Hansen og Evanger. – Med LEAN-basert produksjonsstyring kan vi beregne alle ledetider og kostnader gjennom verdikjeden. Det gjør at kundene får de beste logistikk- og transporttjenestene tilgjengelig i markedet, understreker de. 

Sparer lønnskostnader 
Produksjons-, logistikk og transportbedrifter kan ha opptil fire personer med ansvar for utekspedering fra lager og bestilling av transporttjenester. – Med våre automatiserte systemer kan operasjonene reduseres til ½ stilling. Å gå fra manuelle til automatiserte operasjoner sparer virksomhetene for millionbeløp, sier Hansen og Evanger. – Samtidig økes konkurransekraften mot tilsvarende utenlandske virksomheter. 
  – ACT Systems har dyp kompetanse og implementeringskraft på RFID og er en viktig ressurs mot TMS-verdenen. Mange av våre kunder benytter sporingssystemer daglig, sier Hansen. – Med RFID-løsningen til ACT Systems får transportbedrifter markedets mest moderne sporingssystem, sier Hansen.  Evanger legger til at det nå lanseres en lavkost RFID-brikke, slik at flere kunder kan dra nytte av teknologien. –Løsningen er bl.a. ideell for registrering av innholdet i lastbærere, avslutter han. 

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1