Tips redaksjonen
31.08.2016

Australier kåret til årets globale vekstvinner

Manny Stul fra det Melbourne-baserte leketøykonsernet Moose Enterprise er kåret til årets globale vekstskaper i EY World Entrepreneur Of The Year. I en seremoni i Monacos Salle des Etoiles 11. juni ble Manny valgt ut blant 55 nasjonale vinnere fra 50 land.

Manny Stul tok over Moose i 2000, et selskap som da hadde ti ansatte og virksomhet bare i Australia. Han hadde da allerede grunnlagt et annet selskap: Skansen Giftware, som ble børsnotert i 1993. I løpet av sine 16 år i ledelsen av Moose har Manny økt omsetningen med 7200 prosent og bygd opp en virksomhet med salg i 80 land. Det er nå det fjerde største leketøysselskapet i Australia og det sjette største i USA.

Brynjar Forbergskog Norges finalist
Brynjar Forbergskog fra transportselskapet Torghatten var i år Norges representant i det som er verdens største vekstskaperprogram – EY Entrepreneur Of The Year. Arrangementet rundt verdensfinalen pågikk i Monaco nesten én uke. Forbergskog kan vise til en eventyrlig utvikling for transportselskapet han leder. På 25 år har de gått fra 130 ansatte til nær 7000, og omsetningen har på samme tid vokst fra 80 millioner kroner til 9 milliarder. I en bransje preget av små marginer har Torghatten hele tiden generert overskudd.

50 vinnere
De som deltok i Monaco, er alle vinnere på hver sine markeder. De er vurdert etter flere kriterier: evne til å skape vekst, både i omsetning, resultat og antall ansatte, entreprenørånd, strategisk virksomhetsutvikling, potensial og evne til internasjonalisering, innovasjon og personlig integritet.
   De nasjonale vinnerne fra 50 land møttes i Monaco for å lære, la seg inspirere og delta i kåringen av verdens fremste entreprenør. En bredt sammensatt internasjonal jury intervjuet alle de nasjonale vinnerne før den internasjonale vinneren av den ettertraktede World Entrepreneur Of The Year-statuetten til slutt ble kåret.
   De fire dagene i Monaco handler likevel om mer enn priser og prestisje. Både entreprenører, investorer, internasjonale toppledere og politikere var samlet til dager fylt med nettverksbygging, foredrag, workshops og paneldebatter med profilerte foredragsholdere. Innleggene kretset blant annet rundt entreprenør-rollen og vekstskaperes betydning for samfunnet og verdensøkonomien.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1