Tips redaksjonen
02.03.2015

Årets unge rådgiver 2014

Kim Aleksander Paus (32) i COWI er kåret til Årets unge rådgiver. Han er en faglig spydspiss innenfor overvannshåndtering og blågrønne løsninger i byer.

Prisen, som hvert år deles ut av Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF), går til yngre ingeniører som har markert seg som spesielt dyktige, langt ut over hva man kan forvente med den begrensete erfaringen de har.
   – Jeg er selvfølgelig stolt og ydmyk. Det har vært viktig for meg å bidra med forskning og tiltak som fører til et skifte i norske kommuners satsing på blågrønne løsninger. Dette er nøkkelen til å møte fremtidens utfordringer, sa Paus etter prisutdelingen.

Spydspiss på overvannshåndtering
Kim Aleksander Paus er rådgiver i COWIs divisjon for vann. Allerede som 32-åring er han i ferd med å endre fagfeltet for overvannshåndtering i Norge.
   – Kim er en fremadstormende ung sivilingeniør. Overvannshåndtering og nytenkning knyttet til blågrønne løsninger er samfunnskritisk. Kim skaper verdi og innovasjon gjennom å kombinere sin faglige spydspiss med å se helhetlig på våre kunders problemstillinger. Vi er stolte av å ha rådgivere med hans kaliber, sier administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen. 
   Gjennom sitt arbeid med doktorgraden ved NTNU har Paus opparbeidet seg betydelig kompetanse innenfor fagfeltet overvannshåndtering i Norge. Hans doktorgradsarbeid omhandler spesielt hvordan regnbed som et lokalt og bærekraftig tiltak for overvannshåndtering, kan tilpasses norske forhold.
   Paus har flere nasjonale og internasjonale publikasjoner, holder foredrag og veileder studenter. For sitt arbeid har Paus blant annet vunnet den prestisjetunge prisen Peter Stahres Stipendium i 2013. I tillegg til å være en ettertraktet foredragsholder er Paus engasjert som veileder for studenter ved HiOA.
   Prisen «Årets unge rådgiver» består av et diplom, et kunstverk og deltakelse på den europeiske møteplassen for rådgivere, EFCA-konferansen, året etter prisutdelingen.
   Et grovt anslag utført av Teknisk Ukeblad tilsier at det var rundt 1500 ingeniører under 35 år, som konkurrerte om tittelen i 2014.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1