Tips redaksjonen
11.10.2017

Adrenalin møter sikkerhet

Andi Peters er vrakdykker, skattejeger og eier av verdens minste ubåt. Den er  2,8 meter lang og 80 centimeter høy.

– Som eventyrer må du ta mange sjanser, men man leker ikke med sikkerheten. Det samme gjelder for verktøyet jeg bruker for å vedlikeholde ubåten, sier Peters som er utdannet metallarbeider, overstyrmann med kapteinlisens og dokumentarforfatter.

Bruker batteridrevne Bosch-verktøy
Peters gjennomfører ofte treningsdykk. Da har han alltid med seg den batteridrevne og bore- og skrumaskinen GSR 18 V-60 C Professional og den batteridrevne vinkelsliperen GWS 18 V-125 SC Professional fra Bosch – som begge kan styres via nett. 
   – Jeg bruker blant annet bor- og skrumaskinen til å feste oksygenflasker på utsiden av ubåten. Vinkelsliperen er allrounderen min. Den egner seg ypperlig til kapping av rustne skruer og sliping av bladene på drivrotorene. Den største fordelen er at jeg slipper å tenke på strømkilder, som man naturlig nok ikke har tilgjengelig på en strand, forteller Peters.

Alt under kontroll
Sikkerheten har alltid høy prioritet for skattejegeren som er spesielt opptatt av verktøyenes brukerbeskyttelse.
   – Nødstoppfunksjonen på vinkelsliperen er en helt super sikkerhetsfunksjon, påpeker Peters.
   GWS 18 V-125 SC Professional er nemlig verdens første vinkelsliper med Drop Control som sørger for at maskinen skrus av dersom man mister den i bakken – og KickBack Control, en sensor som skrur av verktøyet ved blokkeringer.
   Dette er dessuten verdens første vinkelsliper som kan kobles til og styres via smarttelefon. Den er utstyrt med integrert Bluetooth-modul og MyTools-funksjon i Bosch Toolbox-app. Her kan du blant annet tilpasse innstillinger, hente informasjon om maskinen. Du kan også motta feilsøkingstips via nettverket.
   En av funksjonene Peters bruker mest er «softstart» som sørger for at maskinen ikke starter for raskt. Han kan også se verktøystatus som batteriets ladenivå direkte på verktøyet via multifunsjons-brukergrensesnittet. I dette grensesnittet kan han også stille inn hastigheten på forhånd.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1