Tips redaksjonen
01.07.2016

ATEX-ventilert drakt for kjemiske og farmasøytiske industrier

Honeywell har lansert en ny, antistatisk og kjemikaliebestandig, ventilert drakt designet for å beskytte arbeidere i potensielt eksplosjonsfarlige omgivelser innenfor kjemiske og farmasøytiske industrier.

Hapichem er konstruert av et kjemikaliebestandig materiale (CHEM) med høy beskyttelsesgrad (PF>50 000). Den gir en pålitelig barrière mot høypotente, farmasøytiske ingredienser (HAPI). Den er ATEX-sertifisert for å møte EUs krav til bruk av verneutstyr i eksplosjonsfarlige omgivelser.

Flere verneutstyr i én del
– Den nye, ventilerte drakten er laget for å møte en økende etterspørsel etter personlig verneutstyr mot både farlige kjemiske stoffer og elektrostatisk risiko, sier David Guiho, produktsjef for ventilerte drakter ved Honeywell Industrial Safety EMEA. – Personer som håndterer kjemikalier, trenger spesiell beskyttelse, og eksisterende løsninger gir ikke tilfredsstillende grad av komfort og beskyttelse. Den nye drakten er aktuell for operasjoner der luften er forurenset med partikler, og der det er nødvendig med både vernetøy og åndedrettsvern.
   Når det kreves beskyttelse for åndedrett, kropp samt antistatisk og kjemisk beskyttelse, må arbeidere vanligvis bruke tre ulike elementer: ventilert hette, en kjemisk bestandig, ikke-ventilert drakt og antistatiske sko. Hapichem kan nå tilby denne kombinasjonen av flere typer personlig verneutstyr i én del. Det er kostnadsbesparende og sikrer høyest mulig grad av beskyttelse. Denne halogenfrie drakten kan også brennes etter bruk.

Egenskaper
Drakten er spesielt designet for pusteluftanlegg med lavt trykk. Det lave luftforbruk gjør det mulig for flere operatører å være koblet til det samme pusteluftanlegget. Den patenterte, Y-formede ryggen med integrert luftventilering gjør det mulig å sitte ned eller arbeide på knærne på en trygg måte.
   Høy mekanisk og kjemisk bestandighet på ytterlag, visir og forseglede sømmer samt tette, doble glidelåser og en patentert utslippsventil reduserer risikoen for kontaminering samtidig som den oransje sikkerhetsremsen på siden gir en intuitiv nødløsning i tilfelle tap av luft inni drakten.
   Andre funksjoner inkluderer den patenterte utslippsventilen som gjør drakten kompatibel med dekontamineringsdusjer og hindrer risiko for tilstopping av ventiler med hetter. I tillegg eliminerer en glidelås foran behovet for hjelp ved av- og påkledning.
   Visir av polyester kan vise til gode optiske egenskaper for et bredt synsfelt og bedre beskyttelse mot farlige kjemiske stoffer.
   Engangsermer muliggjør justering av hanskestørrelse og modell i forhold til håndstørrelser og kjemiske risikoer.
   Drakten har også tre sålealternativer: standard fot, under fot, sklifri og avledende såle som kan tilpasses ulike arbeidsmiljøer.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1