Tips redaksjonen
01.05.2016

AGA tildelt DVH-pris

AGAs SOLVOX DropIn-løsning er utviklet for en enklere og mer effektiv oksygenering av sjømerder. Produktet gikk til topps blant de nominerte på Industriens Motemesse. Dette er andre gang på rad AGA vinner prisen. DVH-prisen deles ut hvert år til bedrifter med innovative produkter og løsninger.

– Det er en stor anerkjennelse å få tildelt denne prisen, sier Head of Retail Sales, Jan Erik Rustad, som sto ansvarlig for AGAs messedeltakelse. – I fjor vant vi med vårt biogass-konsept, så vi er veldig stolte av å vinne prisen også i år. Det viser hvilken bredde vi har, konkluderer han.
   SOLVOX DropIn er utviklet med tanke på oksygenering innenfor fiskeoppdrett. Dette gjelder blant annet under avlusing, ved bruk av luseskjørt, ventemerder og andre lukkede/delvis lukkede produksjonsformer.
   – Produktet krever mindre ressurser til både innstallering og forflytning sammenlignet med andre løsninger, forklarer Head of Fish Farming i AGA, Tore-Jakob Reite ved AGAs forskningssenter i Ålesund.
   – Dette er en viktig egenskap under avlusning, der tiden er knapp, og man må flytte utstyr fra merde til merde, forteller han.
   SOLVOX DropIn er konstruert så lett og kompakt som mulig med en egenvekt på 30 til 50 kg. Den kan derfor håndteres for hånd. Enheten henges vertikalt fra en blåse til ønsket dybde i merden.

Klapp på skulderen
– Vår løsning for å tilføre oksygen i havbruk er utviklet for å by på riktigere tilførsel og lavere forbruk. Dette skal være lønnsomt for brukerne. Om noen måneder har vi hele produktporteføljen klar for markedet, forklarte applikasjonsingeniør Per Tore Lauvstad til Kyst.no. – Vi ser på denne prisen som en hyggelig anerkjennelse for et nytt produkt i markedet – og en klapp på skuldra for vårt innovasjonsarbeid, avslutter Lauvstad.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1