Tips redaksjonen

Dagens milliardomsetning umulig uten bruk av nytt forretningssystem

Leverandøren av fiskeoppdrettsutstyr til både nasjonale og internasjonale kunder, Steinsvik i Haugesund, ville aldri klart å oppnå en milliardomsetning uten et meget bra ERP- og CRM-system i bunn.

Les mer »

ABB, Bellona og Lerøy vil øke havbruksnæringens bærekraft

Trioen lager studie for lakse- og ørretproduksjon i sjø uten utslipp av klimagassene NOx og SOx.

Les mer »

BioMar feirer ti år med BioSustain

Et lavfiskemelprosjekt var starten på bærekraftprogrammet BioSustain. Ti år etter har programmet blitt en strategisk pilar i BioMar-gruppens aktivitet. BioSustain generer blant annet bærekraftig innovasjon.

Les mer »

Økt marin kunnskap – helt uten bemanning

Havet er Norges skattkammer. For å kunne utnytter de rike ressursene i de norske havområdene på en måte som i minst mulig grad skader havmiljøet, er det avgjørende at man har god kunnskap om eksisterende miljøforhold.

Les mer »

Norsk sjømatsuksess i Korea

Koreanere spiser mer sjømat enn noen andre i hele verden, og norsk sjømat står for en stadig større del av dietten.

Les mer »

Robot som skal redde jordbær fra soppangrep

2016 var et kriseår for norske jordbærprodusenter da store deler av avlingene gikk tapt på grunn av sopp. På sikt kan landbruksroboten Thorvald stoppe angrepet uten å bruke sprøytemidler. 

Les mer »

Denne emballasjen kan vare evig

Det meste kan brukes på nytt hvis det kastes på riktig sted. Kampanjen Til låns slår et slag for aluminiumsformer – for disse kan ikke bare brukes på nytt, men nærmest ha evig liv.

Les mer »

Spanske konsumenter vil ha naturlig superfood

Sjømatrådets årlige sjømatseminar i Madrid fokuserte på hvordan man skal vinne spanske konsumenter med naturlig og lettvint sjømat.

Les mer »

Nytt opphavsmerke for norsk sjømat

Sjømatrådet lanserer i dag et nytt opphavsmerke for norsk sjømat, «Seafood from Norway». Det nye merket garanterer norsk opphav og skal bidra til å forsterke norsk sjømats posisjon globalt.

Les mer »

Eksotisk trendgrønnsak skal bli norsk

På få år er søtpoteten blitt populær på det norske matbordet. I dag importerer vi den eksotiske rotgrønnsaken, men et nytt prosjekt har som mål å dyrke den på norsk jord.

Les mer »

Økolaksen tilbake på EU-markedet

Nytt grønt fotavtrykk i oppdrettsnæringen

Nytt prosjekt skal gi kvalitetsløft i fiskerinæringen

Lerøy først ute med poke i butikk

Siemens elektrifiserer arbeidsbåtene i oppdrettsnæringen

Innovasjonsstøtte til nanorensing av ballastvann og ny bruk av offshorekompetanse

Steinbiten kan bli den nye oppdrettsfisken

Satser på tare

Krabbe blir burger

Akvaplan-niva signerer samarbeidsavtale med UiT Norges Arktiske Universitet

Ett skritt nærmere kråkebolleoppdrett

Målselvnepe søker geografisk beskyttelse

– Ost fortjener samme status som vin

Nofima spisser seg inn mot bioøkonomi

Sterkt forskningsinitiativ innenfor fiskeoppdrett

Åpnet «nye» Stabburet Fredrikstad

Høyteknologisk kinderegg for landbruket

Kokkeshow på supermarkedet i Iran med fiskeriministeren

Nybrent kaffe til folket

Kan revolusjonere oppdrettsnæringen

Slik skal de finne fisken

Tanker for lagring av kjemikalier og ensilasje

Makrelltransport i box

Soldreven flyreise gir viten om mat til eldre

Bedre kjøttkvalitet med CO2

Norsk CO2-innovasjon gir klimagevinst

Prisdryss til Finnmark Rein

Makrellen vinner tilbake sin bærekraftstatus

Lokalmat i kraftig medvind

NASA vil dyrke poteter på Mars

Fremtidens sunnhetsbrød

Ny DVH-pris til AGA på Industriens Motemesse

Alfa Laval lanserer luftkjøler til oppbevaring av ferskvarer

Fremtidens pølsemakere konkurrerer i NM

TeamTec tester vannet og møter fiskerinæringen på Nor-Fishing

Eventyrlig vekst med produksjonsutstyr fra Lexit Group

Serverer nye sushismaker

Mills og Norges Olympiske Museum har inngått 10-årig samarbeidsavtale

Smilefjestilsyn over hele landet

Smakfull suksess fra nord

Stolte lokalmatprodusenter i Berlin

MSC øker sin tilstedeværelse i Norge

Jarlsberg-suksess «Down Under»

Gammeldagse Gvarv-epler gleder nye ganer

«Stort skritt i moderne avl»

Robotrevolusjon på gårdene

Æret Hadelands tradisjonsskatt

Kraftig økning i salg av lokalmat

Kinesisk hjelp til tang- og tarenæringen i Norge

Doblet holdbarhet for ananas og appelsiner

«Stort skritt i moderne avl»

Robotrevolusjon på gårdene

Æret Hadelands tradisjonsskatt

SOLVOX DropIn – ny oksygeneringsløsning for sjømerder fra AGA

Én liste i stedet for to

TINE selger franske oster i USA

Gammel kjøttbedrift henter heder for nyutviklet spekeskinke

Unike smaksopplevelser fra hele Norge hedret på Matstreif

Lys mot lakselus i Hardanger

Fenalår vil likestilles med Parma-skinke

Bygger Blått kunnskapssenter

Industrien tar grep for å sikre trygg mat og emballering

Tørker fisken fire ganger fortere innendørs

Fenalårets franske eventyr

Øko-høner stakk av med Coop Miljøpris

Ølrevolusjonen skummer videre med designhjelp

Rørosmeieriets eventyrlige suksess

Lokalmatbonanza i Østfold

Ny innpakning skal gjøre at vi kaster mindre mat

Lerøy Seafood Group vant Eksportprisen 2015

7Sense Products og ice.net kobler frukt og grønnsaker til Internett

Løste slangeproblem i lakseslakting

ORBIT – spesialfôret for resirkuleringsanlegg

Sensor skal redde grønnsakene

Fordeler med landbasert lakseanlegg

Nitrogen gir tryggere farse

Baker Hansens Nyt Norge-entusiast

Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) opprettes 1. juli 2015

Starter VM i sjømat

Mer effektivt drift for fiskerne

Forslag om alkoholsalg fra nisjeprodusenter ut på høring

Grüne Woche har blitt en sentral møteplass

– Næring med evighetsperspektiv

Skal lage kortreist superskinke

Nytt regelverk om merking av mat

Sterkere hjerte ved sortering og trening

Forskningsdrevet innovasjon i lukkede oppdrettsanlegg

Lukten av suksess

Krabbe blir burger

Kantinemat skal allergimerkes

Kan slå av laksegener

Prior Garantert Saftig Kalkun – årets innovasjon

Sjømatindustriens framtid

Alger kan erstatte fiskeolje i fôr til oppdrettslaks

Möller's tran feirer 160 år

Hedret norsk havbrukspioner

Fremtidens fiskefôr vokser i skogen

Effektivt håndteringsutstyr sikrer stor vekst

Blir verdens nest største svinegenetikkselskap

Skretting valgte AGA

Ny teknologi og superkjøling gir superkvalitet

Innovasjonspris til Marel HF, miljøpris til Nofir

Finner raskt ut av hva du liker best

Rørosmeieriet satser stort på økomelk

Skal lage biff av pulver

Fra gråstein til gull som fosforkilde

Nøyaktig røntgenmaskin fra ACT Logimark

Nitrogen gir tryggere farse

Kortreiste egg på Clarion Hotel

Nimo-KG i rekordsamarbeid med Findus

Hurtigruten signerer avtale med matprofilen Viestad

Håver inn etter innovasjonsprosjekt

Norsk laks til Sør-Afrika

Nespresso lanserer smaken av Etiopia

Sunne økologiske vafler

Ølbokser overtar for brune flasker

Dyrker muskelceller på flasker for å lære om kjøttkvalitet

Kan redde norsk fiskeforedling

Farlig mat for å sikre trygg mat

Mat & Emballasje 2014: Årets viktigste begivenhet for næringsmiddelindustrien

NYT NORGE runder 2000

Dyrefett kan bli drivstoff

All mat skal saltmerkes

Norges beste storhusholdningsbedrifter

Superspirenyhet hos Baker Hansen

Farlige mikroorganismer i matvareindustrien kan stoppes med infrarødt lys

Thulefjord hedres med Spesialitet-merket

Miniboks fra Coca-Cola

Nye produkter fra Q-Meieriene

Langt fram for alternativt fiskeoppdrett

Også død fisk trenger tumleplass

Nespresso lanserer Crealto for bedriftsmarkedet

Best kjøtt uten luft

Focus Nordic utvider sortimentet med OLED-briller

Kaffehuset Friele lanserer juice fra Rauch

Får informere om øl og mat

Ferdigfylte vinglass i skuddet

Ny BBQ-saus fra Heinz

Ferskere brød med nye poser

157-åring tar ansiktsløftning med ny kaffekolleksjon

Nortura har åpnet nytt eggpakkeri

Ny stroppeteknologi effektiviserer fiskenæringen

Garanterer kutt i energiutgiftene med luftporter

Nå vil vi ha fersk krydder

Grandiosa med kebab-vri

Får Coop-pris for havregryn i verdensklasse

Ny teknologi i kamp mot muggsopp

Færre jobber i matindustrien

Nofima-teknologi gir krabbesuksess

Maten blir mindre norsk

MatPrat blir nettsamfunn

Norge får glutenfri pils

Tilbake til røttene

TESS med spesialtrommel for havbruk

Fyrtårnpris til svolværbedrift

Interaktiv drikkeboks

Sammenklembare flasker

NM i Kjøttprodukter 2012: 6 norgesmestere og 54 gull

Energiske og eksotiske nyheter fra Coca-Cola Enterprises

Q-Meieriene rystet yoghurtmonopolet med SKYR – nå kommer oppfølgeren!

Forutsigbar levering viktigst

Emballasje med smarte funksjoner

Holdbarhetsindikator måler både tid og temperatur

Ølakademiet samarbeider med Pepperkorn.no

Middagsposene nyttig innovasjon

Årets Matgledebedrift 2012 sparkes i gang

Gourmet-kaffe inntar de store koppene

Viking-yoghurt øker mest

Matblogger fikk ærespris

Te med historie

Vinner av beste Brain Food-oppskrift

”Kokeboka” er blitt digital

Ostenyheter fra Kavli

Sultne på finnbiff

Europas beste etikett

Matpris til egg-ambassadør

Vil beskytte Tørrfisk fra Lofoten i EU

Nytt holdbarhetsmerke?

Ramlösa til topps

Knivskarp kamp om NM-gullet

Endelig løk uten tårer

Big One-festen fortsetter

Bremykt i nytt flerbruksbeger

AGA lanserte nytt oksygeneringssystem på Aqua Nor

Dyrker ny supergrønnsak

Mindre salt i ost og skinke

Biprodukt fra biodiesel blir til fisk

Lakselusa krever ny teknologi

Øl i rør

Langtidsmodnet spekeskinke

Fersk fisk på iPhone

Gjør fôring av fisk lettere

”Solo goes Hollywood” – satser blant palmer og filmstjerner

Først i Norge med lukkbar boks

Norges største melkekartong

Miljøprisen 2011: gjør fiskeeksporten grønnere

Store helsegevinster med nytt lavkarbobrød

H.M. Kong Harald åpner Aqua Nor 2011

Først i Norge med lukkbar boks

Friele vant pris på den Gyldne Hane

Som kniv i varmt smør

Norske ølvinnerne

Carlsberg uten alkohol

Storsatsing mot lakselus

Sunnere mat med umami

Coca-Cola bytter navn

Nyansettelse hos Peter Stette

Selger rekordmange kaffebønner

Det Norske Måltid 2010: feiret smaken av norsk mat

Ytterøykylling AS og Al-Salam AS inngår samarbeid

Kombidamp vant smakstesten

Lovbeskytter tradisjonsmat

Får allergi av kongekrabbe

Kjøtt som smaker gull

Norsk majones i verdenstoppen: Kavli hedret i dagligvarekåringen Sial d'Or

Joika jubilerer

Nysgjerrige på nisjeøl

Fremtidens lakseemballasje

NEF-næringene ser positivt på fremtiden

Fremtidens skolebrød er grovt

VÅR høstet internasjonal anerkjennelse

Monaco POTATOES i potte på terrassen

Ny grønnsak i Norge

Dolly Dimple’s lanserer ny meny i samarbeid med Gastronomisk Institutt

”Michelin-stjerne” til Möllers Tran

Allergitrygge pølser fra Leiv Vidar

Rakfisken under lupen

Finere og fastere laks

Miljømerket fisker selger

All frukt og grønt får Nøkkelhullet

Norsk sjømat i verdensklasse til verdensutstillingen

Ny mobil kvern fra Peter Stette AS

På jakt etter ”Fremtidens skolebrød”

- Forbrukerne fremskyndet lanseringen av Q Skyr Naturell

Nyansettelse hos Peter Stette AS

Traktekaffen mindre het

Høytrykk kan gi mer kongekrabbe

Har spist fem millioner råmelktabletter

Brynild satser miljøvennlig

Søker patent på ny, norsk oppfinnelse

Salatprodusent fikk årets innovasjonspris

Årets beste julemat er kåret

Årets beste julepølse er kåret

Alfa Laval bygger globalt business- og kompetansesenter i København

Ringnes ansetter ny markedsdirektør

Pure Acai lanseres i Norge

Norge først med kaffekrav

Matpris til ernæringsektepar

Oppsving for øko-kunnskap

Josef Kihlberg AS presenterer nye stroppeautomater

Ringnes med ny design

Ny rensemetode for marine oljer

Vil servere frokost og lunsj på bensinstasjon

Nyutvikling fra Peter Stette AS

Her lages boblene i brusen

Folkets første fellesgrill på plass

Gledesrus i Måltidets Hus

Designpris til grisedigg mat

Satser på vekstbedrifter

Næringsmiddelfett for utfordrende forhold

Strengere krav til mathygiene

Aqua Nor - 30 år i oppdrettsnæringens tjeneste

Norsk miljømerking av villfisk

Flere med økologisk meny

Norske høns på flyttefot

Først ute med pølser for allergikere

Mange flere økologiske matvarer

King Food Norge AS åpner sin første Burger King-restaurant i Sverige

Nøkkelhullmerking til våren

Bedre fangst med kunstig agn i pose

Hybrider truer villaksen

Fenalår skal være norsk

Nytelse og smak på Norges Varemesse

Sjømatindustrien den mest innovative

Ny potetrevolusjon i Norge

Arla skal være nærmere naturen

TINE styrker sin posisjon i det britiske ostemarkedet

Rekordmange nye viner

Varmere hav truer krillen

Millioner spart på riktig behandling av tørrfisk

Flere og bedre norske epler

Stor satsing på liten gulrot

Opptur for turmat

Høståpning for Bondens marked

Rødvinsstoff motvirker aldring

Nyansatt konstruktør hos Peter Stette

Hurtigmaten blir sunnere

Makrellvinen er kommet

Utforsker det nordiske råvaregrunnlaget

Ny dødfiskkvern fra Stette

Uventet laksesuksess

Norsk teknikk prøves på spansk svinekjøtt

Juicen blir ferskere

Gamle typer matløk fra norske hager etterlyses

Melkesalget flater ut: Ekstra lett melk øker med hele 25 %

Storsatsing på økologisk brød

GØY Jungelsaft – ny smak i GØY-serien

Matreiser i skuddet

Millioner spart på riktig behandling av tørrfisk

Varmere hav truer krillen

Rekordmange nye viner

Forsker for å spare fiskeliv

Statskog lager flaskevann

Skal følge mat fra fjord og jord til bord

Kan redusere høyt blodtrykk

Mange vil ha Fairtrade-vin

Slim i fokus ved Elopaks 50-års jubileum

Elektronisk piercing av lam

Frisk av potetsalat

Jakten på sildas gode sider

Plastvin: verdensnyhet i norske vinhyller

Skjør potet lovbeskyttes

Flere miljøbevisste forbruker: Norge trenger 5000 økokuer

 Makeweb 4.1