Tips redaksjonen
21.11.2013

PowerXL frekvensomformere fra Eaton

Strømstyringsselskapet Eaton tilbyr nå sine PowerXL frekvensomformere rangert opp til 7,5 kW med IP66-beskyttelse. De robuste enhetene kan brukes utenfor maskintavlene, direkte ved motoren eller ved maskinen. Dette sikrer allsidig bruk og enkel ettermontering selv i tøffe industrielle miljøer.
PowerXL frekvensomformere lar operatører implementere en lastorientert kontroll av sine maskiner og anlegg. Dette øker energieffektiviteten og reduserer driftskostnader. PowerXL frekvensomformere oppgis å være enkle å installere, brukervennlige og energieffektive løsninger, spesielt ifor bruk på pumper, vifter, transportbånd, kraner, viklingsmaskiner, kompressorer eller heiser.

Forenklet ettermontering
Eaton opplyser at de tester produktene sine i henhold til gjeldende internasjonale standarder, også innenfor spesielle bruksområder med mer omfattende krav. Dette er en grunn til at Eaton nå tilbyr sine frekvensomformere med IP66-beskyttelse, slik at det også er mulig å installere dem utenfor maskintavlen. Det vil særlig forenkle ettermontering i eldre installasjoner der det ofte er utilstrekkelig plass for å installere frekvensomformere i selve tavlen.

To modeller
XL-familien består for øyeblikket av to modeller: DC1 er en grunnleggende modell for området fra 0,37 til 11 kW og DA1 er for området fra 0,75 til 250 kW for mer krevende løsninger. DA1-serien støtter både standard trefasemotorer som vanligvis etterkommer den gjeldende IE2- og IE3-standarden i tillegg til de høyeffektive permanente magnetmotorene som er designet for den fremtidige IE4-standarden. Frekvensomformerene har også en energioptimerer som automatisk kan redusere motorspenningen ved lette belastninger. På denne måten sørger PowerXL-produktene for å øke energieffektiviteten til maskiner og anlegg og derved til å spare driftskostnader.

Brukervennlige
Frekvensomformere fra Eaton oppgis å være veldig brukervennlige. Funksjoner som auto-tune-funksjonalitet og praktisk parametrisering (med bare 14 standard parametre) og selvforklarende typekoder letter prosessen fra ingeniørarbeid til bestilling og idriftsetting. En annen funksjon er muligheten til å kopiere parameterinnstillinger fra én enhet til en annen raskt og enkelt ved å bruke en Bluetooth-minnebrikke, i tillegg til programmering via tastene på enheten eller alternativt via en PC. Spesielt i serieproduksjon gir dette ikke bare mulighet til å gjøre innsparinger, men forhindrer også feil.

Med PowerXL bruker Eaton konsistent Lean Solution-strategien til ingeniørarbeidet for maskin- og panelbygging. Frekvensomformerne kan derfor i fremtiden integreres direkte inn i Eatons intelligente SmartWire-DT kommunikasjonssystem via pluggbare moduler. På denne måten er tradisjonell styrestrømskobling ikke lenger nødvendig.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1