Tips redaksjonen
23.10.2013

Gravograph Norge presenterer bærbar markeringsløsning

Med ProPen M7000 merkepistol med nålpregeprinsipp finnes det endelig en enkel metode for å merke deler av alle slag, selv på steder med vanskelig tilgang. M7000 utmerker seg ved sin ytelse og har en brukervennlighet uten sidestykke, takket være innebygd berøringsskjerm. Dette opplyser Gravograph i en pressemelding.

ProPen M7000 oppgis å være den enkleste bærbare merkepistolen på markedet. Den bruker en slagnål for å lage varig marking med tekst, logoer, tidsstempler og til og med 2D-strekkoder på alle typer deler. Den er velegnet for merking på uhåndterlige, flate og/eller bøyde gjenstander og på alle gjenstander som krever sporbarhet. M7000 er nyttig for bransjer som til nå har måttet klare seg med mindre praktiske og mindre slitesterke og tregere merkesystemer, slik som bruk av etiketter, blekkskrivere og stempler. Målgruppene for ProPen M7000 er olje- og gassindustrien, skipsverft, jernbane, kjøretøyindustri og leverandører av maskinverktøy og elektronisk eller militært utstyr.

Ta den med over alt
I motsetning til andre systemer er M7000 en alt-i-ett-løsning. Merkeenheten, kontrolleren og grensesnittet sitter i samme enkle kompakte system. Ingen ekstern PC, programvare eller tastatur er nødvendig. Som et resultat av dette er den frittstående og enkel å ta med fra sted til sted. En annen spesiell fordel med M7000 er dens bærbare Li-ion-batteripakke som gir 100 prosent ubegrenset mobilitet.

Høy merkeytelse
Levarandøren opplysr at M7000 merker varig og nøyaktig deler av alle typer materialer fra plastikk til de hardeste metaller. Den passer til markering av både ubehandlede og behandlede overflater (før sand-/glassblåsing, galvanisering, påføring av rustbeskyttende maling og andre tilsvarende overflatebehandlinger) og leverer et kvalitets- og nøyaktighetsnivå som er et krav for Data Matrix kodemerking. Den store markeringssonen på 80 x 30 mm gjør det mulig å merke store tegn.

Den ergonomiske designen gjør den enkel å bruke. Designen demper vibrasjoner og gir god stabilitet slik at det skal være enkelt å merke også på vertikale og skrå overflater. 

Merkepistolen har en 7” fargeskjerm med et enkelt brukergrensesnitt for programmering. Fordelene er tidsbesparelse og liten risiko for feilmerking. Den flerspråklige P07-programvaren er utviklet av Gravotech, som er verdensledende innenfor robust merketeknologi. Programvaren har mulighet for import og eksport av skrifttyper, logoer og filer.

For nærmere informasjon kontakt Gravograph Norge, tlf.: 67 17 82 00. Se også www.gravograph.no.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1