Tips redaksjonen
23.10.2013

Elektronix Com-Scan og Moxa satser på olje- og gassmarkedet

Elektronix Com-Scan satser videre mot olje- og gassmarkedet og har fått Moxa EDS-408A-serien ATEX op is-sertifisert.
Olje- og gassanlegg står overfor en konstant fare for eksplosjon og lekkasje som ikke bare truer virksomheten, men også i verste fall kan sette menneskeliv i fare. Av denne grunn må utstyr og systemer som brukes i dette miljøet, holde seg til rigide standarder for å garantere høyeste nivå av sikkerhet og pålitelighet.

Elektronix Com-Scan opplyser at Moxa EDS-408A-serien (se bildet) har oppnådd ATEX-sertifisering med den nye EN 60079-28-standarden.

Opprinnelig utviklet Moxa dette for gruvedrift, der det er fare for brann fra metangass og kullstøv tenning.

– Det er gledelig at Elektronix Com-Scan i samarbeid med noen utvalgte olje- og gassrelaterte selskaper og Moxa har kunnet identifisere et behov som markedet etterspør og få Moxa sin EDS-408A-serien ATEX op is-godkjent. Dette er viktig i områder der fiberoptiske kabler kan gå igjennom eksplosjonsfarlige omgivelser, sier Lars Hovind-Sande hos Elektronix Com-Scan. – Vi ser dette som en forlengelse av det strategiske arbeidet vi har med partnere innenfor olje- og gass og som del av vår rådgivende rolle på hardwareløsninger til den norske petroleumsklyngen, sier Hovind-Sande.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1