Tips redaksjonen
23.10.2013

Ny luft til vann varmepumpe for nordiske forhold

Panasonics nye luft til vann varmepumpe oppgis å gi en kapasitet på opptil 16 kW selv når gradestokken går med mot – 15°C. Løsningen har en rekke nye funksjoner som automatisk gir behagelig innemiljø for dem med vannbårne oppvarmingsinstallasjoner.
Med den nye 16kWs kapasitetspumpen blir produktserien Aquarea T-CAP komplett for alle typer installasjoner i både eksisterende- og nye boliger og næringsbygg. Byggeier kan effektivt varme opp vann til 55°C, samtidig som han raskt kan kjøle det ned til 5°C. Pumpens ytelse sikrer at det alltid er nok kraft til å varme opp bygget uten hjelp fra en ekstern varmekilde. Løsningen er tilgjengelig fra november.

Nyttige funksjoner
Pumpen kommer med en rekke nyttige funksjoner som kan styres med fjernkontroll: Automodus gir automatisk det mest optimale innemiljøet i bygget til enhver tid. Detaljert oversikt over energiforbruket gjør det enklere å finjustere energibruken både på inneluften og på varmtvannstanken. Dermed kan man se hva man bruker på de separate energienhetene til enhver tid og sammenligne uker, måneder eller per år. Ved å bruke feriemodus kan man skru ned temperaturen på varmtvannet til nødvendig energibruk som sikrer at rør ikke fryser. For utbyggere kan en egen funksjon for tørking av sement være nyttig. Pumpen har syv trinn for finjustering av innstillinger.

Optimistisk nordensjef
Nordensjef i Panasonic Heating and Cooling, Ed Wilkes, er svært optimistisk når det gjelder det nye tilskuddet i Aquarea-porteføljen:

– Med den nye 16kW-versjonen, kan vi tilby alt fra 9kW til 45kW. Alle pumpene kan knyttes sammen med bruk av vår egen programvare slik at man kan styre alle oppvarmingskilder fra ett nettbasert grensesnitt. Ved å integrere flere pumper i samme system får man også en oppvarmingsløsning som er perfekt for næringsbygg.

Enkelt, fleksibel og kostnadsgunstig
Fordelene med Aquarea er at de er enkle og raske å installere. Vedlikehold er svært enkelt ved at man via et nytt panel får rask tilgang til kompressoren. Dette bidrar til å redusere kostnader gjennom hele pumpens levetid. Ved at pumpen kan levere full kapasitet helt ned til –15°C og har høy ytelse (ved syv graders utetemperatur og varmtvann på 35°C), blir Aquarea T-CAP en av bransjens mest fleksible og kostnadsgunstige varmepumper, ifølge selskapet. Panasonic opplyser at løsningen er enkel å integrere i eksisterende installasjoner, der man har en fyrkjele som reserveløsning og/eller som hovedkilde for dem med vannbårne oppvarmingsanlegg, radiatorer, mot solpanel eller vifteløsninger som Aquarea air.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1