Tips redaksjonen
04.10.2013

Gjør livet enklere på bilverkstedet

Exide Technologies i Norden har utviklet en kraftig automatisk batterilader som også fungerer som ekstern strømkilde. Dette er en stor fordel ved oppgaver som krever mye strøm, for eksempel ved feilsøking og service. Laderen med 12/24 V gir opptil 70 Ampere slik at den dekker alle behov ved et verksted.
I dag sitter en mekaniker store deler av tiden foran en PC. Feilsøkingsprosessen som er nødvendig for å reparere en bil, lastebil eller buss, krever ofte både mye tid og strøm.

– Når feilsøkingen er i gang, starter mange funksjoner i bilen, og dette drar mye strøm. Har man ikke koblet til en ekstern strømkilde, risikerer man å få flatt batteri. Det er nettopp dette problemet vi har løst med vår nye, kraftige batterilader, Exide WSC 720. Den fungerer både som ekstern strømforsyning og lader batteriet på en svært effektiv måte, forklarer Christer Svensson, produktsjef og en av utviklerne bak Exide WSC 720.

Helautomatisk batterilader
Den nye batteriladeren inneholder den seneste ladeteknologien. Temperatursensor og unike ladekurver, alt etter batteriteknologi, garanterer en optimal oppladning av både AGM-/Gel-batterier og standard blybatterier.

Egenskaper og funksjoner
Batteriladeren har disse egenskapene og funksjonene: Spesialutviklede og temperaturkompenserte ladekurver for systemer på både 12 og 24 V sørger for at laderen passer til både biler og lastebiler/busser. Den er tilpasset forskjellige batteriteknologier. Det betyr at AGM-/Gel-batterier og standard blybatterier lades opp etter hver sin optimale ladekurve. Den har innebygde sikkerhetsfunksjoner som beskytter mot gnister og kortslutning i polklemmene samt mot overlading ved for eksempel kortslutning i batteriet – en sikkerhetsrisiko som i verste fall kan føre til at batteriet eksploderer. Laderen har strømforsyning på 13,7 V til bruk ved for eksempel feilsøking (13,7 V Diagnostic Power Supply) og automatisk kompensering mot spenningsfall i kablene.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1