Tips redaksjonen
04.10.2013

Color Line valgte Wärtsiläs eksosrensesystem

Wärtsilä har fått i oppdrag av det norske cruise- og fergerederiet Color Line å ettermontere fire systemer for rensing av eksosgass på selskapets ro-pax-ferge ”SuperSpeed 2”. Kontrakten ble signert i juni, og installasjonen forventes gjennomført i forbindelse med dokking av fartøyet våren 2014.
Wärtsiläs fire separate Open Loop Scrubber-system skal sikre at fergen oppfyller den internasjonale skipsfartsorganisasjonen IMOs MARPOL Annex VI-bestemmelser, samt EU-direktivet 2055/33/EC. I tillegg har Color Line intensjoner om å installere Wärtsilä-systemet på ytterligere tre av sine skip.

Ved å redusere utslipp av svoveloksider (SOx) og partikler fra avgassene betydelig, vil ”SuperSpeed 2” være i stand til å operere uten begrensninger i utslippskontrollområder (Emission Control Areas). Wärtsilä er den første produsenten som har blitt tildelt IMO-sertifikat for eksosrensesystemer av klasseselskapene Det Norske Veritas og Germanischer Lloyd.

– Vi tar miljøspørsmål på alvor. Siden 2009 har alle Color Lines skip hatt et miljøregnskap som spesifiserer utslipp til luft, vann og havner. Vi tror at Wärtsiläs system for rensing av eksosgass vil forbedre innsatsen vår betydelig i arbeidet for bærekraftige operasjoner, sier Jan-Helge Pile, Senior Vice President, Marine Operations, i Color Line.

”SuperSpeed 2” har kapasitet til å frakte mer enn 1900 passasjerer og 764 biler eller 117 lastebiler. Skipet seiler fra Larvik i Norge til Hirtshals i Danmark.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1