Tips redaksjonen
04.10.2013

Bakteriefritt tastatur

Fire tidligere Microsoft-ingeniører står bak ny teknologi som fjerner bakterier og virus på tastaturer og mus på 60 til 90 sekunder.
Tastaturet er tradisjonelt et ynglested for bakterier og virus. Det er et av de stedene på en arbeidsplass der det forekommer mest bakterier. På enkelte arbeidsplasser byr dette på betydelige problemer, særlig der flere personer bruker samme tastatur samt på utsatte steder som sykehus og institusjoner.

Automatisk desinfisering
Vioguard er et selvdesinfiserende tastatur. Ved hjelp av ultrafiolett lys drepes 99,99 prosent av bakterier og virus på få sekunder. Prosessen skjer automatisk. Når tastaturet står ubrukt, trekkes det automatisk inn i kabinettet og desinfiseres ved hjelp av UV-C-stråler.

Passer alle maskiner
Tastaturet kan tilkobles alle typer datamaskiner på markedet (Windows, Mac og Linux). Tilkoblingen skjer på vanlig måte via USB, uten behov for programvare.

Nå også i Norge
Vioguard-tastaturer har vært på markedet i USA bare kort tid, der det er klinisk testet og godkjent for bruk på sykehus. Utbredelsen er allerede stor. Naturlig nok er det sykehus som først av alt har sett verdien i det bakteriefrie tastaturet. Men tastaturet blir også brukt på lege- og tannlegesentre, biblioteker, skoler, hoteller og flyplasser, og av laboratorier og matvareprodusenter.

Vioguard er patentert og er det eneste produkt av sitt slag i verden. Vioguard kommer nå på markedet i Norge og vil i første omgang bli å få kjøpt fra importør.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1