Tips redaksjonen
13.09.2013

Noreq tildelt banebrytende kontrakt av PaxOcean Engineering

PaxOcean Engineering i Singapore har nylig tildelt Noreq kontrakt på leveranse av en komplett pakke med livredningsutstyr for to halvt nedsenkbare boligrigger. Kontrakten omfatter åtte sett med livbåter og daviter samt en rask MOB-båt og davit per rigg.
PaxOcean består av seks verft i Asia som tilbyr skipsreparasjoner, ombygginger, bygging av nye offshorefartøy og konstruksjonstjenester for rigger. I 2012 tildelte Pacc Offshore Services Holdings (POSH) PaxOcean kontrakten for ombygging av et brønnintervensjonsfartøy til en høyspesifisert DP3 halvt nedsenkbar boligriggg (Semi-Submersible Accommodation Vessel – SSAV). I år tildelte POSH den andre kontrakten for en ny, tilsvarande konvertering. Ombyggingsarbeidet vil bli utført ved PaxOceans verft i Zhoushan, og er forventet å være ferdig innen fjerde kvartal i 2014.

Noreq er stolt av å være den utvalgte leverandøren av redningsutstyr til dette innovative prosjektet. Leveransen vil bli en milepæl for Noreq, både med hensyn til tallet på livbåter som blir levert og det faktum at dette vil være den første leveransen av vår nyutviklede livbåt for 150 personer, LBT 1180.

Helt ny davit
– Markedet for store livbåter i denne bransjen er økende, og i Noreq er vi glade for å tilby en livbåt av denne størrelsen som en del av vårt produktutvalg for offshore- og shippingindustrien. Sammen med livbåtane leverer vi også en helt ny davit som er basert på vår fullt ut lukkede design, NRD 23000. Dette er en pakke med stort markedspotensial i tiden framover. PaxOceans nye SSAV-er er virkelig unike boligrigger med skipsskrog og de første av sitt slag. Vi er glade for at PaxOcean har tillit til oss og valgte å inngå partnerskap med Noreq for disse skrogene. Vi er også svært fornøyd med at selskapet har valgt den nye generasjonen daviter, som vil utfylle fartøyene med sin egenart, høye kvalitet og – viktigst av alt – sikkerhet, sier Styrk Bekkenes, daglig leder i Noreq.

Innovative boligrigger
– PaxOcean har jobbet tett med POSH i valget av utstyr til SSAV-ene. For livredningsutstyret har det vært et krav at den valgte partneren har gode referanser for leveranser av pålitelige livbåter og daviter med høy kvalitet. Vi vil ikke inngå kompromiss når det gjelder sikkerheten. Med deres nye og innovative produktdesign og med den merittlisten som selskapet har, er vi sikre på at Noreqs leveranser vil oppfylle forventningene våre, sier Danny Kwek, direktør i PaxOcean Engineering.

SSAV-ene ble utviklet av Eide Marine Service, en av nabobedriftene til Noreq. I utviklingen av de to fartøyene valgte Eide Marine Services Noreq som foretrukket leverandør av livredningsutstyr, og de to selskapene har hatt et nært og entusiastisk samarbeid for å definere det fullstendige omfanget av livredningspakken. 

– De to SSAV-ene vil være de mest innovative boligriggene i verden og trenger like nyskapende livredningsutstyr for å sikre sikkerheten til personellet om bord på en best mulig måte. Vi kjenner Noreq som en sterk leverandør av førsteklasses livredningssystem, og for dette prosjektet var Noreq-utstyret et klart valg for oss, sier Georg Eide, administrerende direktør i Eide Marine Services.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1