Meny
20.05.2004

Barnebrødene blomstrer

For ikke lenge siden kom brødene som er tilpasset barnas ganer. De minste har satt pris på initiativet.
Det finnes flere uskrevne regler når man skal lage brød for barn: Barn vil ikke ha brød med for mye dekor på toppen, de liker ikke brød med helkorn i, og smaken må ikke være for spesiell, sier Jørn Bertheussen, daglig leder i Din Baker til nyhetsbyrået Newswire.

De siste årene er det kommet flere barnebrød på markedet – brød som har fått en varm velkomst. Den første suksessen var Kaptein Sabettannbrødet. Nå er det Josefinebrødets tur.

Tre ganger Brimi
Vi lager 25 000 Josefinebrød hver eneste uke for å møte etterspørselen. Det er veldig mye for et brød som bare har vært på markedet ett år. Og til sammenligning tre ganger så mye som et såpass velkjent brød som Arne Brimis Kaku, sier Bertheussen.
  
I Brødfakta, som jobber med opplysning omkring brød og riktig mat, er man fornøyd med utviklingen. Vi er svært glad for at det komponeres barnebrød. I Norge får vi i oss omtrent halvparten av det fiberinntaket vi skulle hatt – barna får i seg enda mindre enn det igjen. Da er det viktig å lære seg å spise brød i tidlig alder.

Vaner som legges i barneårene, holder gjerne livet ut, sier informasjonssjef  Tor-Herman Næss. I en tidligere MMI-undersøkelse for Brødfakta og Tine ble det påvist at mange barnehagebarn sliter med magesmerter. Grunnen er at de spiser for lite fiber.

Og det fortsetter gjerne i skolen. Hvis man går rundt og observerer hva skolebarn har i matpakka – det har jeg gjort – er det mye rart å se: kald pizza, hvite rundstykker med ost og masse smør, loff med sjokoladepålegg osv., sier Næss.

Brødmaskot
Det er ikke bare smaken som er avgjørende når de minste brødspiserne velger brød. Selve brødposen er gjerne laget i sterke og klare farger, med oppgaver og konkurranser på baksiden. En lett gjenkjennelig figur hører også med, som kaninen Josefine og Kaptein Sabeltann.

Aktiviteter rundt er viktig, slik at brødet og brødspisingen blir noe morsomt. Vi sender for eksempel ut små poser med karsefrø sammen med Josefinebrødet. Karse er full av vitaminer, gode på matpakka og veldig enkle å få til å gro, sier Bertheussen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no