Tips redaksjonen
12.09.2013

Satema – en ambisiøs 50-åring

En viktig aktør innenfor profesjonell strømforsyning, Satema, fyller 50 år i år. Selskapet har bygd seg opp en solid posisjon på markedet gjennom å satse på kompetanse, kvalitet og innovative løsninger. I jubileumsåret peker alle tall oppover, og planene er lagt for videre nordisk ekspansjon.
Satema startet som tavleprodusent i 1963. Når firmaet i år feirer 50-årsjubileum, er det som totalleverandør av profesjonell strømforsyning til en rekke bransjer som bygg og anlegg, offshore og industri. En unik tverrfaglig kompetanse innenfor elektro og mekanisk produksjon opparbeidet gjennom femti år gjør at Satema kan tilby sine kunder komplette og skreddersydde løsninger. Elektro er fremdeles grunnpilaren i firmaets kompetanse og verdier.

Kvalitet viktigst
 – Innenfor elektro og styringssystemer er kvalitet det viktigste. Dette har vært vårt kjerneområde helt siden 1963, så dette kan vi, sier daglig leder Svein Persson, som er andregenerasjons Persson i det familieeide selskapet. Satema har idag 125 ansatte, fordelt på kontorer i Oslo, Trondheim, Skien, Florø og Sverige, og produksjonssteder i Moelv, Stange og Latvia. 

Med egen utviklingsavdeling og fabrikk går innovasjon og kvalitetsproduksjon hånd i hånd. Selskapet har gjennom sin bearbeiding av aluminium blitt ledende på feltet og kan derfor tilby produkter som tåler temperatursvingninger uten å svekkes, og som har lav vekt men stor styrke. Selskapet opplysr at den innovative bruken av aluminium er noe av nøkkelen til firmaets suksess. Med lav vekt og stor styrke, ingen korrosjonsproblemer, lang levetid og godt tilpasset norske klimaforhold gir aluminium totalt en bedre kostnadssituasjon for brukerne.

Ambisiøse mål
I 2010 hadde Satema et mål om dobling av omsetningen innen fem år. Med solide 250 millioner i omsetning i 2012 er 65 prosent av måltallet oppnådd så langt. 

– Vi har vært forsiktige og tenkt langsiktig, uten å ta for store sjanser. Nå er vi inne i en ny fase med større vekt på synlighet, men vi ønsker fortsatt å ta det steg for steg. I 2013 er vi en ung 50-åring som ser fremover og har ambisiøse mål, sier daglig leder Svein Persson.

På tvers av landegrenser
Det skjer mye spennende internt hos Satema. Salgsavdelingen på Ryen er styrket, og nye selgere er kommet med på Sørlandet og Vestlandet. Selskapet opererer innenfor flere sektorer, og intensjonen er å komme sterkere inn på shipping- og offshorebransjen i nærmeste fremtid. Samtidig blir Norden og Baltikum stadig mer interessant som byggestrømsmarked. Etter hvert som Satemas byggestrømkunder i stor grad utviklet seg til å bli nordiske, etablerte Satema i 2005 et datterselskap i Sverige, som i dag også dekker det finske markedet. Enten måtte vi satse utelukkende på det norske markedet, eller vi måtte følge kundene våre ut, sier daglig leder Persson. I 2013 følger selskapet opp mulighetene som åpner seg på tvers av landegrensene og vil satse på å bli ledende i Norden og Baltikum som leverandør av byggestrøm. 

– Vi vil bli mer utadrettet, og nå tar vi taket, sier Persson i forbindelse med jubileet. Firmaet har også flere interessante internasjonale agenturer og er i dag landets eneste representant for Cummins Power Generation (CPG), som er en av verdens ledende strømaggregatprodusenter, og har agenturet på Towerlite lysmaster i Norden og Baltikum.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1