Tips redaksjonen
05.07.2013

Ruukki utvider Raex-serien i slitestål

Ruukki opplyser at de nå kan levere stål for alle produkter som krever slitasjebestandig spesialstål. Ruukki Raex spesialstål er motstandsdyktig mot slitasje og overflatetrykk. Og nå er serien utvidet til å inkludere tykkere slitestål der dette kreves, som i gruveindustrien. Raex spesialstål produseres i en rekke tykkelser fra 2 til 80 mm.
Det nye, tykkere Raex slitestålet på inntil 80 mm kan blant annet brukes til å produsere deler for tungt maskineri og utstyr konstruert for graving, lasting, transport og jernmalmknusing i gruver. Deler inkluderer skovler for gravere og frontlastere, tippevogner for kraftige anleggsmaskiner, gruvetransportsystemer, knuseverk, siloer og trakter. Den tynnere kvaliteten i produktfamilien av Raex slitestål er allerede blitt brukt i årevis i transportindustrien og på andre bruksområder der det er behov for sterkt slitestål.

Den ensartede kvaliteten til Raex-stål forlenger betydelig levetiden på maskiner og utstyr i gruveindustrien. Produkter med lengre levetid betyr reduserte kostnader og økt konkurransefortrinn for sluttbrukeren. Ved å velge optimal tykkelse på Raex slitestål for produksjon av skovler og tippevogner kan dette for eksempel bidra til å redusere den totale vekten på selve utstyret og dermed øke nyttelasten, som igjen kutter drivstofforbruket.

Raex slitestål er blitt utviklet sammen med Ruukkis kunder og oppgis å ha utmerkede skjære-, bøye og sveiseegenskaper. Raex slitestål er laget ved hjelp av en direkte bråkjølingsmetode utviklet av Ruukki, noe som gir dette stålet en hard ståloverflate og kraftig mikrostruktur. Metoden forbedrer slitestålets egenskaper og sikrer en ensartet kvalitet.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1