Tips redaksjonen
05.07.2013

UTC avholdes for 19. gang

Underwater Technology Conference (UTC) 2013 finner sted i Bergen 19.–20. juni. Mer enn 800 delegater og 50 utstillere vil delta. Delegatene er ledere, ingeniører og andre som arbeider med strategi og planlegging i forbindelse med undervannsinstallasjoner i petroleumsindustrien.
Den første UTC-konferansen, som ble arrangert i 1980, ble en umiddelbar suksess. Årets konferanse er den 19. i rekken. Siden 2010 har UTC vært en årlig konferanse. Den fokuserer på fremtidige løsninger innenfor undervannsteknologi, og den tiltrekker deltakere fra alle deler av det internasjonale petroleumssamfunnet.

Arrangør av UTC er stiftelsen Underwater Technology Foundation. Den ble etablert av en gruppe nøkkelbedrifter innenfor oljeindustrien i samarbeid med klassifikasjons-, forsknings- og finansinstitusjoner i Bergensområdet. 

Bergensregionen er i front globalt sett når det gjelder utvikling og operering av undervannsteknologi og er operasjonssenter for et stort antall av verdens 4500 undervannsbrønner.

Delegatene til UTC vil få anledning til å høre på nøkkelpersoner kommentere spørsmål som er relevante for denne industrien. De vil også få anledning til å velge fra mer enn 30 tekniske foredrag og presentasjoner og besøke en utstilling som demonstrerer forskjellige produkter og tjenester knyttet til undervannsteknologi. 

UTC 2013 vil bli åpnet av formannen i programkomiteen, Trond Olsen, om morgenen 19. juni.  Åpningstalen vil bli holdt av Australias ambassadør i Norge, Damien Miller, etterfulgt av styreformann i Subsea 7, Kristian Siem, som vil snakke om globale utfordringer i forbindelse med undervannsteknologi. Visepresident og adm. drir. i Subsea Systems, GE Oil & Gas, Rod Christie, vil holde et innlegg om tidligere og fremtidige undervannsprosjekter med løsninger fra andre industrier. Leder og partner i Rystad Energy, Jarand Rystad, vil holde et innlegg blant annet om undervannskompetanse. Paneldiskusjonen på slutten av åpningskonferansen vil bli ledet av David Liddle.  

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1