Tips redaksjonen
05.07.2013

Ingeniørstudentene vil bli i Norge

Norske bedrifter skriker etter ingeniører. Det er dermed en god nyhet at studentene foretrekker nasjonale fremfor internasjonale selskaper når de skal inntre arbeidsmarkedet. På en topp 10-rangering over teknologistudentenes drømmearbeidsgivere er hele åtte av dem norske foretak.
Av de 10 417 norske studentene som besvarte Universums årlige studentundersøkelse, var det 3500 teknologistudenter, og flesteparten vil starte sin karriere i Norge. Hele 74 prosent av de spurte teknologene ønsker å starte her, men gjerne i en bedrift med internasjonale ambisjoner. De fokuserer hovedsakelig på Oslo, Bergen og Stavanger til å begynne med. 

Teknologistudentene er opptatt av lønn og gode referanser for videre karriere. 

– Spesielt har de siste årene vist at guttene har hatt en dreining mot virksomheter som opererer innenfor olje- og gassindustrien. Det er ikke til å legge skjul på at mange av guttene forventer seg høye lønninger i denne industrien, sier Carlo Duraturo, daglig leder i Universum Norge. 

For de fremtidige ingeniørene er det også viktig med et dynamisk og vennlig arbeidsmiljø. De ønsker å jobbe med spennende oppgaver. Det er derfor viktig at bedrifter på utkikk etter arbeidskraft skiller seg ut for å kapre de ingeniørene de har behov for. 

– I dag er det mange virksomheter som skriker etter ny arbeidskraft. Dessverre ser vi at det ofte kan resultere i paniske ansettelser, og at virksomheter sitter igjen med medarbeidere som ikke passer inn i organisasjonene. Da er det bedre å ta seg litt ekstra tid for å forstå markedet. Bedriftene må kommunisere de verdiene de står for og derigjennom ansette mennesker som matcher disse, og som har lyst til å vokse med selskapet, avslutter Duraturo.

Disse selskapene var de ti mest populære (prioritert rekkefølge): Statoil, Aker Solutions, Kongsberg Gruppen, Mulitconsult, Norconsult, FMC Technologies, Statkraft, Sintef, Sweco og Subsea7

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1