Tips redaksjonen
05.07.2013

Fransk universitet forbedrer undervisningen med visualiseringsbord

Université Claude Bernard i Lyon har investert i Sectras visualiseringsbord. Dermed blir Claude Bernard det første franske universitetet som utvikler sin medisinske utdanning ved hjelp av Sectra Visualization Table.
Sectra mener at teknologien øker kvaliteten på den medisinske utdanningen. 

– Medisinsk utdanning og forskning i Frankrike ligger i tet på sitt område i Europa, og Université Claude Bernard kommer derfor til å bli en utmerket referanse for oss, både i Frankrike og i vårt arbeid med å etablere en ledende posisjon innenfor visualisering i medisinsk utdanning, sier Lars Wettergren, global partneransvarlig i Sectras medisinske virksomhet.

Université Claude Bernard er et ledende sentrum for utdanning i Frankrike med cirka 35 000 studenter fra 125 ulike nasjoner. 

– Sectra Visualization Table har potential å ta medisinsk utdanning til et helt nytt nivå takket være at man kan bruke virkelige tilfeller, sier Dr Eric J. Voigli ved Université Claude Bernard. Bordet kommer i først omgang til å brukes i vår anatomiundervisning og markerer begynnelsen på en endring innenfor medisinsk utdanning.

Sectras visualiseringsbord er en stor pekeskjerm med et bildevisningsprogram som gjør det mulig å operere med tredimensjonale bilder av menneskekroppen. 3D-bildene tas med moderne datatomografi eller magnetresonanskamerer. Studentene kan enkelt zoome inn, rotere eller ”skjære” i den visualiserte kroppen uten å bruke skalpell eller å skade kroppen. Det betyr at de samme bildene kan brukes om og om igen, og at studentene for eksempel kan studere ulike sykdommers innvirkning på anatomi på en måte som ikke tidigere har vært mulig i undervisningen. En unik funksjon er at hvert universitet kan hente og skape egne undervisningsbilder fra sin kliniske virksomhet i tillegg til de undervisningsbildene som følger med bordet. 

Sectras visualiseringsbord brukes også i undervisningen ved universitetene i Örebro, Göteborg og Linköping.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1