Tips redaksjonen
06.06.2013

Induktive sensorer for komplekse anvendelser

Med den nye 91-serien gir steutes forretningsområde Extreme ingeniører innenfor maskin- og anleggsvirksomhet robuste koblingsprodukter. De er designet spesielt for krevende miljøforhold. Serien omfatter nødavstengningsbrytere med snortrekk, transportbåndjustering og posisjonsbrytere. Typiske bruksområder er gjenvinningsanlegg, landbaserte terminaler for bulkhåndtering, transportbåndteknologi, og industrianlegg for produksjon og bearbeiding av stål.
ZS 91 S
Produktporteføljen i 91-serien omfatter ZS 91 S snortrekk nødavstengningsbrytere. Bryterhuset er laget av glassfiberforsterket termoplast og skal tåle høy mekanisk slitasje. I kombinasjon med de rustfrie skruene gir dette stor korrosjonsmotstand. En spakutløser forenkler håndteringen av bryteren. Snortrekket kan være så langt som 2 x 100 m, slik at selv store risikofylte områder kan være utstyrt med en lett tilgjengelig nødstoppfunksjon. De andre sikkerhetsfunksjonene er integrert snortrekk og snorbrudddeteksjon. Et nødstoppsignal kan også bli gitt ved hjelp av valgfri signaleringslampe. Brukeren har valget mellom ulike brytersystemer med opp til seks kontakter. Den standardiserte designen forenkler integrasjon av nødavstengningsbrytere i eksisterende sikkerhetssystemer. Versjoner med integrert Dupline sikkerhetsbussmodul via plug-in-kontakt er tilgjengelig som ekstrautstyr.

ZS 91 SR
Transportbånd justeringsbryteren ZS 91 SR er utstyrt med samme kabinett som ZS 91 S, men den bruker en justerbar båndstrammerarm som overvåker riktig stramming av transportbånd. Hvis transportbåndet er forskjøvet, blir båndet stoppet, eller et varselsignal kan bli sendt til kontrollrommet. En versjon som registrerer ubalanse, er også tilgjengelig. Disse bryterne kan redusere stopptid på grunn feiljustering av et fullastet transportbånd. Disse versjonene kan utstyres med en Dupline sikkerhetsbuss i stedet for konvensjonell kablet bryter. Trådløs versjon er også tilgjengelig.

ES 91 DL
En tredje variant av den nye 91-serien er den ekstra kraftige posisjonsbryteren ES 91 DL. Bryteren sikrer pålitelig posisjonsovervåking i maskiner og på anlegg i tungindustrien.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1