Tips redaksjonen
06.06.2013

Rittal møter nye næringsmiddelkrav

Næringsmiddelindustrien krever en stadig høyere standard på hygiene og optimalisert produksjonsprosesser for å fremme holdbarheten til maten.

EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) har utviklet en rekke anbefalinger og krav til utstyr som brukes i produksjonen. Rittal som er verdensledende innenfor produksjon og salg av innkapslingsteknikk for beskyttelse av automasjon, elektronikk og IT-utstyr, har tatt til seg kravene. Resultatet er Hygienic Design. Selskapet opplyser at systemet Hygienic Design er gjennomtenkt ned i minste detalj for å møte de økende kravene til hygiene.

I produksjonen kreves det et stort antall koblingsskap, kapslinger for elektroniske styringsenheter og operatørpaneler for styring/kontroll. Det er høye krav til renhold, og det er derfor viktig å ha overflater som er enkle å rengjøre, og som tåler sterke rengjøringsmidler.

Rittal opplyser at de under hele designperioden har hatt høyeste fokus på at alle flater skal være enkle å rengjøre og minst mulig horisontale flater der vann kan samle seg og gi grobunn for bakterier. Gapet mellom døren og skapet er dekket. Dryppkanten på kapslingens tak beskytter mot rennende vann. Kriker og kroker som normalt kan samle smuss, er bygd inn i designen. Nivåføttene har for eksempel ingen gjenger på utsiden. De hygienekritiske kabelniplene der bakterier kan gro, og som er vanskelige å komme til for rengjøring, har i Rittals versjon en glatt ytre overflate. De er helt tett inn i skapet. For å muliggjøre rengjøring bak skapet tilbyr selskapet spesielle veggavstandsholdere.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1