Tips redaksjonen
08.05.2013

Det norske ruller ut løsning fra Software Innovation

ProArc skal kvalitetssikre dokumentasjon i utbyggingen av Ivar Aasen-feltet.
Når Det norske oljeselskap tar fatt på oppgaven som operatør for Ivar Aasen-prosjektet, et av de største norske utbyggingsprosjektene på lang tid, blir dokumenthåndteringsløsningen ProArc fra Software Innovation et forretningskritisk verktøy.
Det norske oljeselskap (Det norske) leverte i desember plan for utbygging og drift av Ivar Aasen-feltet til statsråd Ola Borten Moe. Frem til den første olje etter planen kommer i oktober 2016, estimerer operatøren at de vil håndtere mellom 50 000 og 100 000 prosjektdokumenter tilknyttet en rekke underleverandører. 

– Vi hadde stort behov for en dokumenthåndteringsløsning som kunne understøtte et prosjekt av en slik dimensjon, og som kunne knytte ansatte i Trondheim, Oslo, London, Singapore og Sardinia sammen på én felles plattform. Etter en omfattende anskaffelsesprosess falt valget på bransjeløsningen ProArc fra Software Innovation som kom best ut både på funksjonalitet og pris, og ikke minst kunne vise til mange gode kundereferanser, forteller prosjektleder Asbjørn Mangerud i Det norske oljeselskap. 

Behovet var todelt. For det første trengte Det norske en løsning for å følge opp dokumentleveranser, med god funksjonalitet for arbeidsflyt. For det andre trengte de et arkivsystem hvor den store informasjonsmengden kan lagres og deretter sendes videre til drift i oktober 2016.

Samlet i én kilde
– I utbyggingsprosessen er det ekstremt viktig å kvalitetssikre dokumentasjon som prosjekteres og koordineres med underleverandører. Å ha én kilde hvor all informasjon er samlet, er avgjørende for å lykkes. ProArc sørger for at alle prosjektdeltakere får tilgang til all relevant informasjon, har kontroll over siste dokumentversjoner og kan effektivisere arbeidsflyt, forklarer Mangerud. 

ProArc er allerede satt i produksjon og skal i første omgang anvendes av 400 brukere.

– At løsningen fra Software Innovation velges av Det norske oljeselskap og brukes i et utbyggingsprosjekt som Ivar Aasen, gjør oss veldig stolte. ProArc brukes i dag som dokumenthåndteringsløsning i en rekke store og spennende prosjekter på norsk og internasjonal sokkel, og det er gledelig at vi nå er valgt som samarbeidspartner for en av de største og mest ambisiøse operatørene i norsk lete- og borevirksomhet. Det er et flott kvalitetsstempel å bære med seg videre, sier Torstein Harildstad, administrerende direktør i Software Innovation.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1