Tips redaksjonen
08.05.2013

Ektremt race med standardmotorer

Standardmotorer fra Volvo Penta sørger for dieselkraften til verdens tøffeste kappseiling runt jorden – Volvo Ocean Race.
Volvo Ocean Race 2014–2015 er den femte utgaven av konkurransen med Volvo Penta som offisiell motorleverandør. 

I ni strabasiøse måneder og over 39 000 sjømil kommer Volvo Ocean Race-båtene, besetningen og motorene til å bli utsatt for den ultimate kraftprøven i jorden-runt-seiling.

Den nye generasjonen konkurransebåter, Volvo Open 65, har en standardisert og unik design – samt nytt motoropplegg. I de tidigere konkurransene har båtene vært utrustet med to dieselmotorer. I det neste racet vil båtene ha én og samme motor, Volvo Penta D2-75 med S-drev, både som hjelpemotor og for framdrift. Dette stiller høye krav til driftssikkerheten og prestasjonen til D2-75.

– Den største belastningen på motorene kommer fra G-kreftene som oppstår på grunn av båtenes høye hastigheter og voldsomme rystelser. Disse kreftene tilsvarer iblant de kreftene som et jagerfly utsettes for og er langt over det seilbåter og motorer vanligvis møter, sier Jan Dahlsten, prosjektleder for teknisk support i Volvo Ocean Race.

Volvo Pentas motorer har levd opp til forventingene og de høye kravene i de tidigere konkurransene.

– Alle lagene vurderte motorene våre etter det siste racet, og det viste seg at de var svært fornøyd  med prestasjonen, påliteligheten og servicesupporten, sier Magnus Gedda, Volvo Pentas servicesjef for Volvo Ocean Race.

Ettersom motorene og drevene som brukes i konkurransebåtene, inngår i Volvo Pentas standardsortiment, er Volvo Ocean Race en bra anledning for å få verifisert motorenes og drevenes egenskaper under ektreme forhold.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1