Tips redaksjonen
30.04.2013

”Databur” gir ekstra beskyttelse av datarom og servere

Stadig flere virksomheter utsettes for spionasje og tyveri av sensitiv informasjon. Fysisk sikring av servere og datarom er blitt viktigere enn noen gang. Systemsikring as og OSN gruppen har spesialisert seg på sikring av servere og merker økt etterspørsel på såkalte ”databur”.
Spesielt olje- og energiselskaper har innsett behovet for tyverisikring av sårbare sentralservere. Trygg sikring av datarom består av solide gittervegger som monteres rundt servere, på innsiden av vegger, gulv og tak. Sikringen kan også skreddersys for arkivrom, hvelv og andre sårbare rom.

– Det har vært flere hendelser der uvedkommende har slått inn en vegg og gitt opp da de møtte enda en hindring, nemlig gittervegger med sensorkabler. Gitterdører med adgangskontroll leveres i samme utførelse, og det finnes mange valgmuligheter, forteller Joakim Kvia Andersen, markedskoordinator i Systemsikring as.

– Som politiutdannet generalist må jeg påpeke at dette er et meget forebyggende og økonomisk tiltak, sett i lys av verdiene som beskyttes, sier Andersen. – Det er naivt å tro at vi ikke rammes i Norge, sier han og henviser til tyveri av Stjokmann-data fra kontorene hos en norsk konsulent.

– På sikt håper vi også at offentlige virksomheter innser behovet for trygg sikring av servere og informasjonsflyt, avslutter Andersen, som oppfordrer til et besøk på www.osn.no 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1