Tips redaksjonen
20.03.2013

IKM Instrutek presenterer ny søyfekalibrator

– Fluke709 og 709H er en helt ny serie presise sløyfekalibratorer. Fluke 709H kombinerer også kraften til en HART-kommunikator i et kompakt testverktøy. 709H er et verktøy med et brukervennlig grensesnitt og HART-funksjoner, forteller Product Manager Automation, Espen Tordal Førde i IKM Instrutek.
IKM Instrutek opplyser at Fluke 709-serie vil ha klassens beste nøyaktighet på 0,01 prosent, noe som gjør instrumentene ideelle for prosessteknikere som trenger en sløyfekalibrator. Med 709H-utgaven vil de også ha HART-kommunikator i ett kompakt, robust og pålitelig verktøy. 

Fluke 709H støtter et utvalgt sett av universelle og utbredte HART-kommandoer. I kommunikator-modusen kan teknikerne lese av grunnleggende enhetsinformasjon, utføre diagnosetester og tilpasse kalibratoren på de fleste HART-aktiverte transmitterne. 

Espen Tordal forteller at dette tidligere bare kunne gjøres med en spesialisert kommunikator, en multifunksjonell kalibrator eller en bærbar PC med et HART-modem. Fluke 709H har også en innebygd, valgbar 250 ohm-motstand for å avstemme sløyfen for HART-kommunikasjon. 

709-modellene har et intuitivt grensesnitt med spesialiserte knapper, en dreiebryter for hurtiginnstilling av verdier og en enkel tolederforbindelse. Den trinnvise justeringen på 0–100 prosent og 25 prosent gjør testingen rask og enkel. 

Rampefunksjon og automatisk trinnfunksjon gjør at teknikerne kan fjernstyre tester og ”være to steder på én gang”.

709H/TRACK-programvaren (tilbehør) med kommunikasjonskabel kan dokumentere milliampere-målinger og HART-transmitterparametere og kan laste dem opp til en datamaskin.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1