Tips redaksjonen
18.03.2013

- Skal gjøre våre kunder bedre

Lyskomponenter i Kristiansand har etablert en ny prosjektavdeling som får ansvaret for prosjektering av belysning til sine kunder. Avdelingen vil bli ledet av islandske Omar S. Gislason. – Hans mangeårige erfaring fra tilsvarende stilling i Reykjavik er viktig når vi nå posisjonerer oss til elektroinstallatører som retter seg mot kjøpesterke kundegrupper i Norge, sier daglig leder Yngvar Rønning i selskapet.
Rønning kan fortelle at denne målgruppen lenge har etterspurt slik kompetanse hos lysleverandører. – Som en konsekvens av dette ble prosjektavdelingen etablert for å tilfredsstille kundenes behov for gjennomtenkte belysningsløsninger av høy kvalitet og som er godt prosjektert. I første omgang retter vi oss mot eiere av eneboliger og leiligheter. På sikt ønsker vi å tilby tilsvarende løsninger mot næringsmarkedet, påpeker han. – Prosjektavdelingen er viktig for vår videre vekst og for å styrke vår posisjon i markedet.

Verdifull kompetanse
– Prosjektavdelingen vil tilføre oss verdifull kompetanse og erfaring inn i organisasjonen og styrke vår konkurransekraft utad, mener Rønning. – Vi skal bidra med vår kompetanse når installatører får oppdrag på bolig- og leilighetsprosjekter utover normal standard. Planen er på sikt å arrangere prosjektkurs for å øke deres kunnskap i fremtidige prosjekter. Det gode og nære samarbeidet vi har med installatørene, vil bli styrket med denne ordningen, påpeker han.

Unik belysningskompetanse
Lyskomponenter har i løpet av 22 år opparbeidet seg betydelig belysningskompetanse der prosjektering har hatt en sentral plass i organisasjonen. 

– Med økte arbeidsoppdrag og nye satsingsområder så vi behovet for å etablere en egen prosjektavdeling, sier Rønning. – Vi valgte Gislason som prosjektleder på grunn av hans allsidige bakgrunn som elektriker, lysdesigner og lysplanlegger. Når han planlegger nye belysningsprosjekter, er han like opptatt av lysdesign som installasjonsvennlige fremføringsveier. Dette er noe våre kunder vil dra stor nytte av.

Flere års yrkeserfaring
15. februar begynte Omar Gislason som prosjektleder i Lyskomponenter. Han har flere års yrkeserfaring hos en av Islands største elektrogrossister, Reykjafell. Produktkompetanse har han tilegnet seg fra leverandører som Zumtobel, Glamox Luxo, RZB, SBP, Ares, Prolicht og Tridonic. Reykjafells kundegruppe er eiere av eneboliger, leiligheter, næringseiendommer, industri og sykehus. Selskapet er også spesialist på leveranse av eksklusive elektrotekniske løsninger til kjøpesterke kunder. 

–Jeg var salgssjef for selskapets lysavdeling og hadde et nært samarbeid med konsulenter, arkitekter og designere i utforming av de beste belysningsløsninger for våre installatørkunder.  Et av mine største prosjekter var leveranse av lys- og styringssystemer og nødlys fra Zumtobel til konserthallen Harpa og universitetet i Reykjavik, forteller han.

Viktig ressurs
Gislason blir en viktig ressurs i salgsorganisasjonen til i Lyskomponenter.

I startfasen vil prosjektavdelingen bestå av to medarbeidere. Hans inntrykk av selskapet er meget bra. – Lyskomponenter har kvalitetsprodukter i verdensklassen.
Ett eksempel på dette er gode garantiordninger. Flere av våre produkter har 7 års garanti, noe som er unikt på det norske markedet. Vår viktigste oppgave er å tilby våre kunder et riktig utvalg av belysningsprodukter, påpeker han.

Klar for nye utfordringer
– Jeg er klar for nye utfordringer og skal bidra til at både elektroinstallatøren og Lyskomponenter øker salget av belysningsløsninger til kjøpesterke kundegrupper. Vi skal tilby kundene skreddersydde løsninger til sine prosjekter, der lys får en mer fremtredende plass, sier Gislason. Han mener norske kunder er villig til å ta steget opp på et høyere lysnivå der kvalitet og komfort får en fremtredende rolle.

Vi må forstå kundenes behov
– Våre belysningsprodukter og kunnskapen om lysdesign vil være med på å øke komforten. Vi skal sammen med arkitekter og konsulenter tilby de beste løsningene som er å oppdrive i markedet, sier Gislason.  – Det krever at vi forstår kundenes behov og tilbyr dem løsninger de etterspør. Dette gir også økt bunnlinje i prosjekter for installatøren. Vi har faglig dyktige medarbeidere som har førstehåndskunnskap om belysning, sier Gislason. Han mener dette er et klart konkurransefortrinn. – Sammen med entreprenører, konsulenter og arkitekter kan vi ytterligere styrke kundesamarbeidet. Målet er å skape en vinn-vinn situasjon for alle.

Nyttige erfaringer
Island har opplevd både økonomiske opp- og nedgangstider. – I oppgangstiden var det mange mennesker som investerte i nye boliger og leiligheter. Det ble verken spart på avanserte belysnings- eller styringssystemer. Erfaringene herfra vil jeg bruke når vi nå tilbyr tilsvarende løsninger til pengesterke kundegrupper i Norge, avslutter Gislason.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1