Tips redaksjonen
18.03.2013

Når lenger med smartere rekkeviddeteknikk

D-Link lanserer nå et etterlengtet tilskudd til sin ruterfamilie. En trådløs 11n-ruter som har både Dualband og SmartBeam for best mulig rekkevidde og trådløs ytelse. Ruteren heter Cloud Gigabit Router N600 (DIR-845L) og inkluderer skyteknikk og apper som lar deg nyte dine favorittfilmer fra mobilen eller nettbrettet – uansett hvor du befinner deg.
Ruterens innebygde patenterte antenneteknikk, SmartBeam, gir lang trådløs rekkevidde samt økt hastighet. SmartBeam benytter seks antenner for å gi brukeren et maksimalt trådløst signal i hjemmet. Den finner og følger individuelle trådløse enheter og kan fokusere og styre signalet til enhetene. Dette gir økt trådløs rekkevidde i hjemmet – til og med på steder som tidligere har vært umulig å nå, ifølge D-Link.

Nye DIR-845L bruker også dualband-teknikk som kombinerer to trådløse nettverk samtidig. 2.4GHz-bandet brukes med fordel for enklere hverdagsaktiviteter som å surfe på Internett. 5GHz-bandet er optimert for gaming, nedlasting og streaming av høyoppløst TV og film. 

Ruteren gir tilgang till mydlink Cloud Services, noe som gir brukeren mulighet til å følge med på sitt hjemmenettverk via smartphone eller nettbrett. Det skaper trygghet siden brukeren får beskjed om nye eller uønskede enheter som slutter seg til hjemmenettverk. Den kostnadsfrie mobil-appen ”mydlink Lite” er for eksempel perfekt for å holde et øye med til hvilke websider som barna besøker i sanntid.

På visse rutere slås all trafikk sammen til én enkelt datastrøm. Det fører til at tung trafikk, som video, ikke får den båndbredden som trengs for å spille av materialet perfekt. DIR-845L har QoS (Quality of Service) for å motvirke dette. Med QoS analyseres trafikken og deles opp i flere separate datastrømmer. Film, lyd, spill og ip-telefoni prioriteres automatisk for å få et perfekt resultat, uten hakk og forstyrrelser.

Trådløs streaming fra ruteren til TV eller smartphone
Med ruterens USB-port kan man koble til en USB-harddisk for å streame innhold som filmer og bilder til iOS- eller Android-enheter via den kostnadsfrie appen SharePort Mobile. Siden ruteren er kompatibel med UPnP og DNLA, kan mediespillere eller smart-tv enkelt kobles til.

– Antall trådløse enheter i hjemmet øker kontinuerlig, dette driver etterspørselen etter økt tilgjengelig trådløs kapasitet og rekkevidde. Vår antenneteknikk, SmartBeam, har blitt en suksess, og nå legger vi på DualBand og skyteknikk for å maksimere den trådløse opplevelsen som finnes i denne rekkevidderuteren. DIR-845L er utviklet for den kresne bruker, som vil ha god trådløs dekning og høy ytelse uten å måtte gå på kompromiss med funksjoner, sier Marco Stenvall, produktsjef på D-Link AB.

Med ruterens USB-port kan man slutte seg til en USB-harddisk for å streame innhold som filmer og bilder til iOS- eller Android-enheter via den kostnadsfrie appen SharePort Mobile. Siden ruteren er kompatibel med UPnP og DNLA kan en mediespiller eller smart-tv enkelt kobles til.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1