Tips redaksjonen
07.02.2013

FM Mattsson: Ny energimerking på blandebatterier

Nå kan kjøkken- og servantbatterier få energimerking. FM Mattsson, som i mange år har arbeidet med utvikling av vannarmaturer som sparer både energi og vann, har blandebatterier i sitt sortiment med den nye energimerkingen.
Alle FM Mattssons blandebatterier i 9000E-serien er kvalifisert for å regnes som miljøvennlige, og servantbatteriet 9000E II Servant havner i klasse A i den nye energimerkingen. Det er den absolutt beste klassen der energiforbruket kan være maks. 1,6 kWh.

En familie på fire personer som bytter ut sine vanlige ett- eller togrepsbatterier til batterier i 9000E-serien, vil hvert år spare vann tilsvarende mer enn 400 fylte badekar. Regnet i vann- og energibesparelser kan det innebære over 4000 kroner i året og dessuten bidra til store miljøgevinster. Å lete etter et energimerket blandebatteri lønner seg på alle måter.

Det er blitt utviklet et åpent og frivillig klassifiserings- og merkesystem for blandebatterier av ulike interessenter som armaturprodusenter, byggefirmaer, eiendomseiere og myndigheter, blant annet den svenske Energimyndigheten. Systemet er basert på standardiserte laboratorietester og sertifiseringsregler.

Hensikten er at forbrukere, installatører og klimarådgivere skal få upartisk veiledning i å velge blandebatterier som er smarte fra både miljø- og økonomisynspunkt. Etiketten ligner ganske mye på den som man i dag kan finne på hvitevarer og energiklassene er inndelt fra A til G.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1