Tips redaksjonen
07.02.2013

Siste generasjon tapemaskiner fra PALL-PACK gir stabiliproduksjon

Nortura SA og Fatland AS er to av Norges største aktører innenfor kjøtt, kylling og egg og leverer noen av landets fremste merkevarer. Til sammen er de etablert med flere enn 15 produksjonsenheter spredt over hele landet. Sammen med PALL-PACK AS er det nå installert nye SIAT tapemaskiner i deres eksiterende produksjonslinjer.
Høye kapasiteter
Italienske SIAT var tidligere representert ved Artinova AS i Norge, så selskapet er allerede godt kjente på det norske markedet med leveranser til store industriaktører som Nortura-systemet, Fatland gruppen, Komplett.no og BAMA.

– For oss er det viktig at vi har maskiner som vi både kjenner til og vet fungerer 
over tid. Det at PALL-PACK AS nå representerer SIAT, ser vi på som positivt da de er sterke på service og raskt kan hjelpe oss dersom det skulle oppstå noe i linjen, forteller fabrikksjef, Nina Ravndal hos Nortura Hå.

- I prosjekteringsfasen satte vi som krav at tapemaskinene måtte klare minimum åtte esker pr. minutt. I norsk målestokk er dette relativt høye hastigheter når vi her snakker om en helautomatisk tapemaskin som er automatisk omstillbar for forskjellige eskestørrelser i både bredde og høyde. Det var derfor tillitvekkende at PALL-PACK AS tok ansvar og gjennomførte flere maskintester sammen med SIAT, som dokumenterte vår nødvendige kapasitet, fortsetter Ravndal.

Service og deler på lager
For kollegene hos Nortura på Rakkestad var det viktig med lokal nærhet og forsikring om at de raskt kunne få support dersom uhellet skulle være ute.

– SIAT leverer gode tapemaskiner, men en kan fortsatt ikke regne med at de er evighetsmaskiner. Alle maskiner krever litt pleie, og for oss var det veldig viktig at PALL-PACK AS nå var kommet på banen som agent for SIAT. Vi fikk et solid inntrykk av PALL-PACK som firma og deres representant Lars-Martin Nervik som opptrådte ryddig og punktlig under hele prosjektfasen frem til levering, forteller driftssjef, Helge Rognerud hos Nortura på Rakkestad.

Kvalitetsmaskiner tilpasset ”vårt” miljø
Hos Fatland AS på Ølen er god kvalitet nedfelt i vedtektene. Det etterstrebes å lage markedets beste produkter med både rett kvalitet og til rett pris. Derfor passer SIAT tapemaskiner fint inn i produksjonslinjene hos kjøttprodusenten på Ølen.

– Vi kjenner ITO og PALL-PACK veldig godt fra tidligere leveranser på palleterings- og lagersiden, så for oss var dette en vinn–vinn–situasjon. Nå får vi installert kjente tapemaskiner av et anerkjent selskap vi allerede kjenner godt, så vi er veldig fornøyd med både maskin og mannskap, forteller teknisk sjef, Inge Fatland ved Fatland AS på Ølen.

Satser igjen for fullt i Norge
Det har vært mye frem og tilbake med SIAT de siste årene. Uten noen fast og lokal representant på det norske markedet blir det fort spørsmål om de virkelig ønsker å satse i her i landet. Men reetableringen med PALL-PACK AS som agent for selskapets produkter og oppbyggingen av service til eksisterende maskinkunder viser at det igjen satses for fullt på det norske markedet.

– Vi har fått positiv respons på at vi nå representerer SIAT på det norske markedet. Vi har en rekke felles kunder. Til disse har vi ofte levert strekkfilmmaskinen, mens SIAT har levert tapemaskinen. Så det er hyggelig for kundene at vi nå kan levere et komplett program i alt fra tape- til strekkfilmmaskiner, og at vi kan samkjøre felles servicebesøk for å spare kundene våre for unødvendige reiseturer, forteller en stolt produktansvarlig, Lars-Martin Nervik i PALL-PACK AS.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1