Tips redaksjonen
07.02.2013

Renserevolusjon for fyrkjeler

Rene rør gjør fyrkjelen mer effektiv og sparer både energi og penger. Nå lanseres et produkt som gjør rensingen raskere, enklere og rimeligere.
– Alle som har jobbet med å rense rør i en fyrkjele, vet at det er en jobb som er både tidkrevende og slitsom. Enten man har en oljekjele, gasskjele eller biokjele, er det viktig at rørene holdes rene. Putzmaus er et verktøy som gjør jobben mye enklere, og den jobben man tidligere brukte en dag på, er nå unnagjort på én time, sier daglig leder i Hallenstvedt Import-Salg AS, Magne Hallenstvedt.

Nytt i Norge
Selskapet er leverandør av ulike fyringssystemer og har nå fått agenturet på rensesystemet Putzmaus i Norge, Sverige, Danmark og Finland. 

– Vi har stor tro på dette produktet, og vi tror at mange vil sette pris på en slik løsning. Kombinasjonen god økonomi og mindre jobb bør være attraktiv for de fleste. Putzmaus har blitt brukt med stor suksess i mange land i mer enn ti år, og det er egentlig på høy tid at produktet også blir tilgjengelig på det norske markedet, sier han.

Enkel å bruke
Putzmaus er enkel å bruke og kan betjenes av én person. Den passer for rør med en diameter fra 34 til 230 millimeter og kan trygt benyttes også ved temperaturer over 100 grader.

– Produktet består av et pneumatisk drevet verktøy med rengjøringsbørster i rustfritt stål. Man finner ganske enkelt den børsten som passer størrelsen på røret, og sender verktøyet inn. Ved hjelp av impulsteknikk vil verktøyet bevege seg inn i røret og tilbake igjen, og både børste og blåse samtidig. Etter bare noen sekunder er røret rent, sier Hallenstvedt.

Renser uten å skade 
Putzmaus er lett å håndtere og enkel å bruke. I tillegg er den energieffektiv, robust og enkel å vedlikeholde. 

– Det er nok en del som tenker at slike løsninger vil slite på rørene, og at risikoen for skader er stor. Det er ikke tilfelle med Putzmaus. I og med at den benytter impulsteknikk i stedet for rotasjon, rengjør den rørene på en skånsom måte uten å skade dem, sier Hallenstvedt.

Putzmaus kan benyttes ved temperaturer opp til 400 grader Celsius.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1