Tips redaksjonen
07.02.2013

Varmepumpe for kaldt klima

Mitsubishi Electric sin nye varmepumpe Kirigamine Hara skal ha oppnådd imponerende testresultater og har nå fått prøve seg ned mot -35° grader på Røros.
– Jeg var den første som fikk modellen levert i Norge for testing i kaldt klima, og nå har vi hatt temperaturer ned mot –35 grader, sier Geir Riddervold i Røros Varme. Som Mitsubishi Electric-forhandler på et av Norges kaldeste steder er han en viktig brikke i produktutvikling og gir jevnlig tilbakemeldinger på sine erfaringer. Han melder om overraskende god temperatur i huset med sin varmepumpe, som han nå har testet for importøren i over 5 måneder.

Varmepumper kan klare sprengkulde
Det er mange diskusjoner om hvordan varmepumper fungerer i sprengkulde. Ved valg av kraftige modeller utviklet for nordisk klima kan det forventes godt med varme ned mot hele –35°. – Det er utvilsomt en kjempegod effekt på denne varmepumpen, derfor har den også oppnådd det suverent beste resultatet på besparelse i kaldt klima og ved stort varmebehov, forklarer Markedssjef Einar Smidesang. Han er heller ikke forundret over at den fungerer godt ved sprengkulde. – Nei det visste vi, men det er alltid godt å få det bekreftet, smiler markedssjefen.

Forhandlere merker økt etterspørsel
Med kaldt vær øker etterspørselen etter varmepumper, og det kan bli noe ventetid på montering. – Vår erfaring er at mange bestiller når kulda setter inn, så de som vil ha pumpe i januar bør ringe snarest, anbefaler Riddervold.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1