Tips redaksjonen
07.02.2013

Får Coop-pris for havregryn i verdensklasse

Familiebedriften Stangeland Mølle er vinner av den gjeveste prisen i Coop Smak forskjellen-konkurransen Årets kremmerpris 2012. Med prisen fulgte 250 000 kroner i gründerstøtte og leverandøravtale med Coop.
Stangeland Mølle vant prisen for sine produkter Store havregryn og Lettkokte havregryn. Begge produktene lanseres nå under Coops eget høykvalitetsmerke Coop Smak forskjellen.

Stangeland Mølle fikk høytidelig overrakt Årets kremmerpris 2012 under finalen av Det norske måltid som ble sendt på TV2 i begynnelsen av januar. 

Juryen som kåret vinneren, bestod av kokk Harald Osa, programleder Arne Hjeltnes og administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge Handel. De er fulle av lovord om vinnerproduktene.

– Havregrynene fra Stangeland Mølle er virkelig helt i verdensklasse. De er smakfulle og har en unik, sprø konsistens. De kan gjerne spises som snacks, sier Harald Osa. 

Stangeland Mølle i Sandnes eies og drives av familien Aareskjold og har produsert havreprodukter siden 1846. Familietradisjonene videreføres nå av Marianne Aareskjold. Hun er femte generasjon Aareskjold og er utdannet møller. Hun sikrer at det brukes råvarer av høyeste kvalitet, som er næringsrike og spesielt egnet til å lage havregryn av. Havren blir dampvalset under høyt trykk, noe som gir lyse havrekorn med perfekt konsistens og en fantastisk smak av havre. Havregryn kan brukes til alt fra grøt til kjeks. 

På andreplass i Coop Smak forskjellen-konkurransen kom Ervikfisk med sine produkter linefanget torsk, steinbit og kveite. De fikk med seg 150 000 kroner i gründerstøtte. MS Donna sikret seg tredjeplassen med sin rå kongekrabbe. De fikk 100 000 kroner.

– Vi håper prispengene vil stimulere vinnerne til å utvikle seg videre og sikre fremtidig innovasjon og dermed ytterligere produktlanseringer, gjerne under Coop Smak forskjellen, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge Handel.

Konkurransen
Gjennom 2012 inviterte Coop norske produsenter av matspesialiteter til å delta med sine produkter i Coop Smak forskjellen-konkurransen Årets kremmerpris 2012. I desember i fjor ble fem finalister valgt ut til å konkurrere om tre premier til en total verdi på 500 000 kroner. I tillegg til prisvinnerne Stangeland Mølle, Ervikfisk og MS Donna bestod finalistene av hjortefarmen Mydland Gård og rognprodusenten Nordic Caviar.

– Bakgrunnen for å invitere produsenter til å konkurrere om Årets kremmerpris 2012 var at vi ønsket å få inn flere norskproduserte spesialiteter i vår høykvalitetsserie Coop Smak forskjellen. Vi er svært fornøyd med responsen vi har fått på konkurransen som ble lansert under forrige sesong av Det norske måltid. Vår satsing på egne merkevarer vil bli ytterligere styrket i tiden fremover, sier Fanebust.

Totalt deltok 35 produsenter med mer enn 80 produkter i konkurransen. Etter nøye testing og vurdering fant Coop frem til fem produsenter med til sammen ti produkter, som gikk videre til finalen. De fem finalistene leverer varer innenfor et bredt spekter. Felles for alle de utvalgte produktene er imidlertid at de har meget god smak og kvalitet og en unik historie.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1