Tips redaksjonen
07.02.2013

Panasonic utvider Toughpad-familien

Panasonic har utvidet Toughpad-serien av robuste nettbrett med to nye enheter: den tynne og lette 10,1 tommers Windows 8 Pro og et 7 tommers Android-nettbrett. Serien ble presentert på en pressevisning i Müchen 9. januar.
Toughpad FZ-G1 (bildet) er det første virkelig robuste Windows 8 Pro-nettbrettet som er utviklet for mobilt personell som tilbringer mye tid ute eller i kjøretøy. Aktuelle målgrupper er ingeniører som arbeider i felten, ansatte innenfor industri, transport og distribusjon og nødtjeneste og forsikring.

Brettet veier 1,1 kilo og er utformet for å kunne utnytte den nye funksjonaliteten til Windows 8 Pro fullt ut. Det har dobbel berøringsfunksjon med ti fingers mulitberøringsskjerm og digital skrivestift, blant annet til bruk for signaturer.

Bedre visningskvalitet
FZ-G1 er den første virkelig robuste enheten som bruker den nyeste skjermteknologien IPS-Pro Next Display, som er utviklet av Panasonic og Hitachi. Teknologien gir helt nye visningskvaliteter for brukere av nettbrett utendørs. Det er kvaliteter som ekstra brede visningsvinkler, forsterket glass, høyt kontrastforhold og høy lysstyrke kombinert med antirefleksbehandling.

Støtsikker og lang batterilevetid
Den nye Toughpad-serien er utviklet for å tåle et fall på 120 cm og er beskyttet mot støv og vann. Den er også beregnet på ekstreme temperaturer.
   FZ-G1 har en innebygd batterisparingsteknologi, blant annet en omgivelseslyssensor. Det innebærer at det kan brukes i 8 timer på standardbatteri med 6 celler og 16 timer med et valgfritt batteri med 9 celler. Batteriet kan byttes av brukeren i felten slik at enheten er i drift så lenge brukeren trenger den.

Tekniske data
FZ-G1 leveres med et 1,3 megapixels HD 720d webkamera på forsiden og et valgfritt 3 megapixels kamera på baksiden med dobbel blitskapasitet for fotografering av dokumenter, verdier eller områder uavhengig av lysforhold.

Operativsystemet Windows og egendefinerbare programtaster på forsiden av enheten hjelper brukeren til å hoppe til viktige apper og verktøy med bare ett tastetrykk. 

Enheten kan konfigureres nøyaktig etter virksomhetens behov med fleksible konfigurasjonsporter. Den tilbyr samtidig USB 2,0, Micro SD, seriell port, LAN-konnektor, GPS og valgfri, innebygd smartkortleser. USB 3,0, Bluetooth 4,0 og trådløst LAN er standard.

FZ-G1 hjelper feltarbeiderne med å holde kontakten med kontoret gjennom en valgfri, dobbelekstern antennekontakt. Enheter som er montert i kjøretøy, kan koble seg til en takantenne, som forbedrer kommunikasjonssmulighetene i avsidesliggende områder.

Enheten drives av en Intel i5-3437U vPro Ultra Low Voltage-prosessor. Den leveres med 4 GB RAM og 128 GB SSD som standard med mulighet for 256 GB SSD.

Toughpads første 7 ” Android-nettbrett
Toughpad JT-BI er Panasonics første virkelige robuste 7 ” Android-nettbrett. Det er ergonomisk utformet med en konkav overflate med fordypninger slik at det kan betjenes med bare én hånd, noe som nyttig for brukere innenfor transport- og logistikkbransjen, varehåndtering og politiet. En håndstorpp sørger for komfortabel bruk og bæring.

FZ-A1 kombinerer kraften bak operativsystemet Android 4,0 med Panasonics lange erfaring med robuste, mobile dataenheter. Enheten er beregnet på tøffe miljøer, og den tilbyr en skjermteknologi og batterilevetid som brukere i slike miljøer krever.

Tekniske detaljer 
FZ-A1 veier bare 544 gram og har en fire-fingers multiberøringsskjerm på 7” med god visningskvalitet ved at den har høy lystyrke og lite refleks. Enheten har batterisparingsfunksjon. 

FZ-A1 er utstyrt med et 1,3 megapixels webkamera på forsiden og et 13 megapixels kamera på baksiden med autofokus og LED-lampe med tanke på detaljert dokumentasjon og fotografering. Nettbrettet tåler fall fra 150 cm og er beskyttet mot støv og vann. Det er utviklet for bruk i ekstreme temperaturer, fra – 10 til 50 °C.

Batteriet, som er utskiftbart, har en levetid på 8 timer i felten. Det kan tilkobles 3G, Bluetooth, trådløst LAN og nær-felt-kommunikasjon (NFC).

Enheten har også et unikt, magisk programanlegg – et åpent grensesnitt som lar tredjepartsutviklere utforme spesialvaretilbehør for nettbrettet, som strekkodelesere, betalingsenheter eller smartkortlesere.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1