Tips redaksjonen
29.12.2012

Speeder opp produksjonen – og gjør kvinner vakrere

Produksjonen av både taco, bind og bleier går i ultrafart med Fimtechs spesialkonstruerte maskiner. Og på toppen av det hele har firmaet blitt eksperter på hvordan kvinner kan forskjønnes.
Bind og bleieprodusentene SCA Mölnlycke er for lengst historie. Men mange av de gamle ”bind- og bleieingeniørene” har fortsatt tilhold i Tønsberg – i dag i ingeniørbedriften Fimtech som lager høyhastighetsmaskiner. Da hjelper det å ha erfaring med å lage maskiner som kan produsere 1000 bleier i minuttet.

– For å skille seg ut i dette markedet må vi kunne mer enn å lage maskiner som produserer raskt. Vi bistår gjerne i hele prosessen fra et produkt bare eksisterer i hodet til gründeren, til maskinen står klar. Vi er gode på å utvikle morgendagens produkter sammen med kunden, produsert med det beste man kan oppdrive av dagens produksjonsteknologi, sier daglig leder Dag H. Gundersen.

Alt for damene
Et typisk gründerprodukt Fimtech er involvert i, er såkalte fingerpads, som Padtech AS står bak. Produktet består av små ”fingervotter” som kan inneholde kremer og oljer for påføring på hud eller andre overflater, uten at man blir klissete på hendene.

– Dette er i ferd med å bli stort i USA, og jeg tror det bare er et tidsspørsmål før det blir en hit blant kvinner her hjemme også, sier Gundersen, som ser det som litt morsomt at en bedrift der det kun jobber menn, har slik detaljkunnskap om typiske kvinneprodukter.

– Tenk på hva vi da kunne ha fått til med noen kvinnelige designere og ingeniører om bord, spekulerer han.

Taco i ekspressfart
Fimtech har analysert en rekke produksjonslinjer, fra vidt forskjellige bransjer og kommet med forslag til forbedringer og ofte stått for forbedringene.

Blant annet har Tønsberg-selskapet kommet med forslag til en taco-produsent, slik at fredagskosen til mange norske familier for fremtiden vil strømme ut enda raskere fra samlebåndet.

– Hastighet er nøkkelen, og hemmeligheten ligger i å kunne lage maskiner som utfører arbeidsoperasjoner på råvaren mens den er i kontinuerlig bevegelse. I mange fabrikker beveger råvaren seg bortover på et samlebånd som stanser opp for hver arbeidsoperasjon, forklarer Gundersen.

Høy kompetanse
På verdensbasis er det få som kan matche Fimtechs kompetanse når det gjelder å lage høyhastighetsmaskiner.

– Våre ingeniører er mer enn konstruktører – de er egentlig alt, noen ganger også produktutviklere, sier han.

Over nitti prosent av Fimtechs nyvinninger og maskiner blir eksportert, til USA, Kina og flere europeiske land.

Om Fimtech
Selskapet, som ble grunnlagt i 2001, utvikler og bygger produksjonsmaskiner for hygiene- og næringsmiddelindustrien. Fimtech er lokalisert i Tønsberg, har 19 ansatte og omsatte i 2011 for 26 millioner kroner. www.fimtech.no

Av: Geir Dahle

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1