Tips redaksjonen
29.11.2012

– Store verdier samler støv

Bedrifter over hele landet har satt bort utstyr som lett kan selges i inn- og utland, sier Karstein Berg, gründer og daglig leder i landets eneste rendyrkede utstyrsmegler, PlusTech AS i Trondheim.
Alt fra komplette sagbruk, gravemaskiner og flåter på 30 busser, til vinsjer, arbeidsbrakker og alskens verktøy har skiftet eier med hjelp av meglerne i PlusTech. Selskapet har i flere år vært størst i landet på formidling av brukt bygg- og anleggsutstyr.

Berg har utallige eksempler på at det kan være svært lønnsomt å ta en gjennomgang av utstyrsparken fra tid til annen.

Ubrukelig utstyr for noen kan være gull verdt for andre. På andre siden av kloden kan det være etterspørsel etter utstyr du ikke trodde var omsettelig.

200 000 som bare stod der
Selskapet har ved hjelp av sitt globale nettverk gjort stor suksess med kjøp og salg av utstyr fra bygge- og anleggsbransjen. Nå gjør PlusTech en satsing mot industribedrifter over hele landet.

– Å selge brukt utstyr kan ta mye tid og ressurser. Vi har strømlinjeformet hele salgsprosessen og har blant annet utviklet vår egen nettbaserte auksjonsløsning. Vi kan ta hånd om hele salgsprosessen, som papirarbeid og toll og gjør det enklere og tryggere for både selger og kjøper. Selger du til utlandet, stiller vi med tolk om nødvendig, sier Berg.

Geir Stavnes, daglig leder i industribedriften Delprodukt AS, bruker PlusTech for å få solgt utstyr som ikke lenger er i bruk.

Ved forrige gjennomgang fant Stavnes blant annet en truck, noen slipemaskiner, en dreiebenk og et sveiseapparat som samlet støv på lageret. Utstyr det er fullt mulig å få et par hundre tusen for, ifølge Karstein Berg.

Stavnes ser helt klart behov for en utstyrsmegler som retter seg mot industrien og anbefaler gjerne PlusTech videre til sine kolleger i industrien.

   – Vi har jo annet å holde på med enn å drive salg av utstyr, fastslår Stavnes, som leder og eier industribedriften med rundt 70 ansatte.

Han har tidligere forsøkt å selge utstyr til utlandet – uten særlig hell.

– PlusTech når bredt ut og gir oss god oppfølging underveis. Utstyret tok bare plass. Ingenting er bedre enn å få det solgt, sier Stavnes.

Massiv markedsføring
Karstein Berg og hans ansatte i PlusTech annonserer verden rundt for å finne kjøpere til utstyret.

Utstyrsmeglernes viktigste redskap er målrettet markedsføring mot et globalt nettverk av forhandlere, entreprenører og markedsplasser bygd opp i løpet av ti år i bransjen.

– Vi bruker store ressurser på markedsføring. Det er avgjørende for å finne de riktige kjøperne og for å oppnå en god pris, sier Berg. Han oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de sitter på utstyr de vil selge.

PlusTechs grunnidé er å gjøre det så enkelt som mulig for deg som selger.

– Å selge utstyr til utlandet kan være ressurskrevende. Vi kan ta hånd om hele jobben fra frakt til tollklarering. Det samme gjelder dersom du ønsker å kjøpe utstyr fra utlandet. Vi kan ordne hele prosessen, sier Berg.

Gjenbruk gir turbovekst
Mange bedrifter prioriterer ikke å bruke tid og ressurser på selge brukt utstyr, når det handles nytt. Det har skapt turbovekst for gründerne i PlusTech.

Forretningskonseptet som er å formidle kjøp og salg av brukt utstyr innenfor industri, bygg, transport og anlegg, har vist seg svært livskraftig: Kremmerne i Trondheims-bedriften PlusTech har levert gode resultater gjennom hele finanskrisen og har doblet omsetningen i perioden 2007–2011, fra 68,4 mill. til 137,1 mill.

– Klart det er artig at vi leverer såpass gode tall. Samtidig er det en god følelse at forretningskonseptet vårt har et miljømessig aspekt. Utstyr som ellers ville blitt skrotet, gjenbrukes i stor skala, sier Karstein Berg, medeier og daglig leder i PlusTech.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1