Tips redaksjonen
27.11.2012

Absorberende pulversekk stopper flomvannet

Nye GrowBag er en biologisk nedbrytbar striesekk som inneholder såkalt ”slush pulver” – et stoff med en enorm evne til å absorbere vann. På få minutter gjøres pulveret om til massiv gelé, og GrowBag blir en effektiv stopper for vannmassene.

Fordelen med GrowBag er at den i utgangspunktet veier rundt 500 gram og derfor raskt og enkelt kan plasseres på utsatte steder, i motsetning til tunge sandsekker, som krever både mannskap, og som det tar tid å flytte.

Vokser seg stor
I ubrukt tilstand er sekken flat og tar svært liten plass. Den er derfor enkel å lagre. Når den utsettes for vann, suger den til seg hele 21 liter og ”blåser” seg dermed opp til å skape en effektiv vegg mot flomvann eller vannlekkasjer. I så måte er GrowBag-ene godt egnet til bruk både i dør- og vindusåpninger, eller også til større redningsaksjoner langs flomutsatte elver.

Flere bruksområder
De absorberende stoffene kjenner vi igjen fra barnebleien. Men i motsetning til bleien har GrowBagen flere funksjoner: En full GrowBag kan nemlig brukes til vanning av planter. Når en brukt sekk med vann ”plantes” i blomsterbeddet, vil den over tid avgi det absorberte vannet til planterøttene i nærheten. Dermed har man et fornuftig gjenbruk av produktet.

GrowBag, som importeres av Wee Gruppen, leveres i to størrelser: 40 x 60 cm og 120 x 20 cm. Sekkene kommer vakuumpakket i esker a 20 stk., veier 540 g og koster kr. 60 pr. sekk. For mer informasjon, se www.weecamp.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1