Tips redaksjonen
27.11.2012

Rekrutterer til realfag med mobilspill

Nå går A/S Norske Shell veien om mobilunderholdning for å få flere norske ungdommer til å velge realfag. Samme uke som Ormen Lange feiret 5-årsjubileum (uke 45) lanserte operatøren en nettportal og et mobilspill for iPhone og Android for å gi en enkel og actionfylt innføring i hva man kan bruke realfagsutdanningen til i olje- og gassindustrien.
Nettstedet ”www.ormenlangeworld.com – Åpnes i nytt vindu” er blitt fornyet med ny design og nytt innhold og er nå laget for å fungere optimalt på både mobiltelefoner og nettbrett, i tillegg til vanlig laptop eller desktop. Spillet Pipe Rider er utviklet som en app, fritt tilgjengelig både på App Store og Google Play.

Ormen Lange Pipe Rider – et fantastisk eventyr tusen meter under havet. Lynrask og fartsfylt racing i gassrørene! Du befinner deg 1000 meter under havoverflaten på gassfeltet Ormen Lange. Målet ditt er å kjøre så raskt som mulig gjennom gassrøret til endestasjonen i England. Vanskelige forhold vil forsøke å forhindre deg, og du vil måtte bruke frostvæskekanonen for å skyte bort issørpe som hoper seg opp i rørledningen og samle sammen så mange power-ups du klarer for å komme frem i tide.

Nettstedet er primært laget for unge mellom 12 og 24 år som er i ferd med å ta utdanningsvalg. Nettstedet inneholder både fakta og underholdning om Ormen Lange og er også tilrettelagt for elevarbeid i skolene.

– Tanken bak portalen er å bidra til rekruttering ved å bygge kunnskap om olje- og gassindustrien med Ormen Lange som eksempel. Vi håper at Ormen Lange World, ved å gjøre fakta og faglig innhold spennende, kan bidra til å vekke interessen for realfag og petroleumsrelaterte fag hos de unge, sier prosjektleder Alice Bergfall i A/S Norske Shell.

6. oktober markerte selskapet at det var fem år siden den offisielle åpningen av Ormen Lange fant sted. Nettstedet ”Ormen Lange World” ble første gang lansert i 2009 og hadde 132 000 besøkende det første året. Nettsiden er fortsatt godt besøkt, både av brukere fra Norge og resten av verden. I tillegg til spillet Pipe Rider, byr Ormen Lange World på skoleoppgaver, filmer og informasjon om mennesker som jobber med Ormen Lange.

Det er digitalbyrået Agens AS som har utviklet nettsiden og spillet på vegne av A/S Norske Shell og lisenspartnerne i Ormen Lange.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1