Meny
27.11.2012

HELLA velger Vilan AS som samarbeidspartner i Norge

Vilan AS er tildelt agenturet for HELLA Lighting Finland OYs interiør LED-belysning på det norske markedet. – Vilan AS er en anerkjent leverandør av sensor- og LED-belysning. Det var naturlig å overlate agenturet til dem for å styrke vår posisjon i dette markedet, sier skandinavisk salgssjef for Indoor Lighting, Toste Karlsson, i selskapet.
– Med HELLA og STEINEL på laget skal vi bli en ledende leverandør av energieffektive belysningsløsninger i norsk elektromarked, sier daglig leder Vidar Langbråten i Vilan AS. Han forteller at HELLAs produktsortiment består av LED downlights i forskjellige utførelser. 

– Navnet på produktserien er Consept i Line. Serien passer godt sammen med produktsortimentet til tyske STEINEL, som vi har distribusjonsansvaret for i Norge, sier Langbråten.

Sterk posisjon
Toste Karlsson forteller at HELLA innledet samtaler med Vilan AS i slutten av mars i år.

– Vi valgte dem som vår representant fordi de har en sterk posisjon i Norge. Dessuten har de gode relasjoner mot grossister, installatører og andre markedsaktører. Samarbeidet blir en vinn-vinn-situasjon for begge parter, mener han. 

Langbråten forteller at Vilan har presentert HELLA-produktene på markedet for boliger, næringsbygg og butikker.  – Tilbakemeldingene fra markedet har så langt vært meget positiv, sier Langbråten.

Ledende belysningsprodusent
HELLA Lighting Finland Oy er verdens fremste produsent på belysningsplanlegging og anvendelse av lysdioder til bilindustrien. Selskapet, som er en del av det internasjonale HELLA-konsernet, ble grunnlagt i 1955 under navnet Talmu. 95 prosent av all armaturutvikling og produksjon skjer i Finland. Omsetningen i fjor var på over 4 milliarder EURO for hele konsernet. – Våre produkter er designet og utviklet i tett samarbeid med våre kunder. I Concept i Line-serien har vi benyttet vår kunnskap fra bilindustrien i utviklingen av armaturer for hus, hjem, butikker og næringsbygg, sier Karlsson. – Produktene har høy kvalitet, holdbarhet og energieffektivitet.

Viktig supplement
– Med HELLA utvider vi vårt produktspekter mot større kundegrupper. – HELLAs produkter blir et viktig supplement til STEINELs belysningsprodukter. I store prosjekter vil vi benytte sensorer, sensorlys og downlights fra begge leverandører, sier Vidar Langbråten i Vilan AS.

Bred omtale
På spørsmål om hva Vilan vil gjøre for å spre budskapet om HELLA på det norske markedet, svarer Langbråten: – Vi går bredt ut i markedet med presseomtaler og informasjon til grossister, installatører, konsulenter og sluttbrukere. HELLA-produktene ble lansert på Eliaden 2012, og tilbakemeldingene fra besøkende som var innom vår stand, var lovende. HELLA-navnet har en sterk posisjon i markedet, og selskapet har kvalitetsprodukter som vi vil dra nytte av. Med HELLA og STEINEL forventer vi økt vekst, understreker han.

Unik kompetanse
– Bilindustrien stiller strenge krav til lyskvalitet og optikk. Vi har i løpet av flere år opparbeidet unik kunnskap om elektronikk, optikk og varmeregulering med LED. Dette gjør oss i stand til å levere de beste LED-produktene i markedet. Denne kunnskapen er benyttet i utviklingen av LED-armaturer mot forbrukermarkedet – Det omfatter bl.a. en ny produktserie med spot- og skinnebelysning for hoteller, næringsbygg, butikker og hjemmemarkedet, sier Karlsson. Han kan fortelle at den første fullintegrerte LED-armaturen ble lansert i 1992.

Sparer miljøet
Ut fra et miljøperspektiv er LED å foretrekke sammenliknet med konvensjonell belysning. – Energibesparelsene med LED og bevegelsessensorer er på 80–90 prosent. Levetiden på LED-armaturer er på mellom 50 000 og 60 000 timer og bidrar til å redusere utslipp av kulldioksid, avslutter Karlsson.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no