Tips redaksjonen
12.10.2012

Gassmotor fra Rolls-Royce klar for det amerikanske markedet

Rolls-Royce tar nå steget inn på et nytt stort marked etter at selskapets C-gassmotor ble godkjent av The United States Environmental Protection Agency (EPA). Selskapet får dermed tillatelse til å selge gassmotorer til USA.
– Dette markedet er strengt regulert av EPA, og det er en gledens dag for oss når vi nå kan innta et nytt kontinent med vår nyeste gassmotor, sier Robert Løseth, Senior VP-Merchant, Propulsion Systems and Engines i Rolls-Royce.

Møter framtidige miljøkrav
Gassmotoren, som blir produsert ved Rolls-Royce Bergen Engines på Hordvikneset, reduserer drivstofforbruket, minimerer skadlige metanutslipp og møter allerede de strenge internasjonale miljøkravene som trer i kraft i 2016 (IMO Tier III) samt de framtidige kravene IMO Tier IV. 

– Dette er gode nyheter for det amerikanske markedet siden LNG helt klart er framtidens drivstoff. Med vår nyskapende fartøydesign og gassbaserte framdriftssystem vil vi kunne redusere livsløpkostnader og forbedre driftseffektivitet for rederne, samtidig som vi reduserer skadlige utslipp kraftig, sier Løseth. 

C-motoren er allerede godt etablert på det europeiske markedet, og hittil er den installert om bord i bil- og passasjerferger, i offshorefartøy og tauebåter. I Norge kan en nevne verdens største gassferge, Boknafjord, som eies av Fjord1, offshorebåtene Island Crusader og Island Contender, som eies av Island Offshore og verdenss første gassdrevne taubåter som eies av Bukser og Berging, og som skal i drift for Statoil på Kårstøanlegget. På det amerikanske markedet vil en selge motorene inn mot markedet for taubåter, ferger, kystfartøy og offshorefartøy. Motoren passer også for fiskefartøy.

Kraftig utslippsreduksjon
Gassmotoren, som har betegnelsen C26:33, reduserer utslippet av CO2 med 22 prosent sammenlignet med konvensjonelle dieselmotorer. NOx-utslippene blir redusert med 92 prosent, mens utslipp av SOx og partikler er ubetydelige. C26:33 reduserer også metanutslippene drastisk.

Kilde: Maritime & Energy

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1