Tips redaksjonen
10.09.2012

Gårö Plåtprodukter investerer i en L5 fiberlasermaskin fra Salvagnini

– Vi er i ferd med å lean-tilpasse hele vårt selskap. Ved å benytte laserskjæring i våre prosesser i større grad vil vi styrke vår posisjon, og det vil gi oss enda flere muligheter til å få oppdrag , sier adm. dir. i Gårö Plåtprodukter, Daniel Petersson.
– Ved å investere i en Salvagnini L5 Fiberlaser med atomatisk inn- og utmatningsutstyr øker vi produksjonskapasiteten og fleksibiliteten. Det gir oss også muligheter til å nå markeder der vi ikke tildligere har vært. Vi valgte Salvagnini ut fra en total vurdering av de mulighetene Salvagninis anlegg har når det gjelder fleksibilitet, teknologi, ekspertise og totaløkonomi, forklarer Daniel Petersson.

Høyhastighetslaser med ”kompassdesign”
– L5 Fiberlaser er den siste modellen i utviklingen av Salvagninis Fiberlasermaskiner. Det er en høyhastighetslaser med den nye, patenterte ”kompassdesignen” for maksimal dynamikk (opp til 5g). Den har et ekstremt lavt energiforbruk, noe som gir en lav energikostnad pr. enhet, men også når det gjelder totalkostnader, forklarer adm. dir. Björn Ahlqvist på Salvagnini Scandinavia.

Automatisk inn- og utmatingssystem
L5 er også utrustet med et automatiskt inn- og utmatningssystem der metallmaterialet hentes fra et samlelager der metallemnene blir separet automatisk. Deretter plasseres metallet på det automatiske vekslingsbordet, der syklusen starter automatisk. Når metallet er skåret ferdig, mates den utskårne platen ut og stables på en pall, samtidig som en ny metallplate mates inn i maskinen. 

Produksjonen skjer automatiskt gjennom inmatning av en eller flere produksjonslister fra kontoret, noe som innebærer at alle produksjonsplanlegging skjer direkte i forhold til det aktuelle behovet.

Anlegget vil bli levert innen kort tid og vil være i drift i november dette året.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1