Tips redaksjonen
19.07.2012

”Min Klimaplan” kåret til verdens nest beste klima-app

Bellona-appen ”Min Klimaplan” tok en sterk andreplass i Verdensbankens globale ”Apps for Climate”-konkurranse. Prisen ble delt ut på en utdelingsseremoni i Newseum i Washington DC 29. juni.

– Dette er en stolt dag for alle som er tilknyttet Miljøstiftelsen Bellona. Det er med stor ære jeg har fått oppleve at Verdensbanken gleder seg over vårt arbeid. Denne andreplassen er en veldig stor prestasjon i et meget tøft finaleheat med hele 14 internasjonale bidrag, sa Henrik Lund, leder for næringslivssamarbeidet i Bellona, som var i Washington DC og deltok på Verdensbankens arrangement.

For folk flest
Verdensbankens konkurranse “Apps for Climate” ble lansert under FNs klimaforhandlinger COP17 i Durban i desember 2011. Basert på Bellonas faglige arbeid ble det innledet et samarbeid med Oslo-byrået Gerilja. ”Min Klimaplan” har som formål å gi folk flest muligheten til å lage sin egen masterplan for norsk klimapolitikk.

– For å få med flest mulig på laget i klimakampen må vi sørge for at folk får oppleve at klimapolitikk er til å forstå seg på. Appen viser hvor man kan kutte utslippene, hvilken pris det vil ha, og hvor stor effekten vil være, sa Henrik Lund, som også ønsket å takke støttespillerne Energi Norge, Transnova, BKK og Statkraft.

Daglig leder i Verdensbanken, Caroline Anstey, var begeistret over alle bidragene som hadde kommet inn i løpet av de tre månedene konkurransen varte. – Det er et utpreget behov for å visualisere klimadata på en ny måte. Applikasjonene vi har fått inn, har vært imponerende, sa hun foran det internasjonale publikummet på flere hundre mennesker i den amerikanske hovedstaden.

Rosende omtale
Foruten glede over andreplassen og pengepremie på 10 000 USD skapte juryens rosende omtale sommerglede på Bellonas kontorer. –”Min Klimaplan” tillater brukerne å lage deres egne hypotetiske nasjonale planer for å redusere skadelige klimagassutslipp. Foreløpig konsenterer appen seg om Norge, men den kan gjøres om til å gjelde for andre land, skrev juryen i Verdensbankens pressemelding.

Bellonas bidrag ble vurdert av en meget kompetent jury, ledet av generalsekretæren for FNs klimakonvensjon UNFCCC, Christiana Figueres. Andre jurymedlemmer var Rachel Kyte, World Bank Vice President of Sustainable Development; Juliana Rotich, Executive Director of Ushahidi; Andrew Steer, World Bank Special Envoy for Climate Change og Patrick Svenburg, Director, Developer & Platform Evangelist in Microsoft’s Public Sector division.

Argentinsk vinner
Konkurransen ble vunnet av argentinske Ecofacts. Denne applikasjonen lærer brukeren om energiforbruk og klima ved å vise hvordan individuelle tiltak kan overføres til storskalaendringer på nasjonalt nivå.

Kilde: Bellona

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1