Tips redaksjonen
19.07.2012

TESS med spesialtrommel for havbruk

Bronto er navnet på en ny rustfri slangetrommel fra norske TESS. Trommelen er utviklet spesielt for bruk i forbindelse med notvasking i havbruksnæringen, men etter interessen å dømme kan den også komme i bruk til andre sjørelaterte formål.
Standardprodukter vil ikke alltid dekke det behovet som markedet etterspør. I forbindelse med notvasking i havbruksnæringen brukes ofte ¾” eller 1” store høytrykk vaskeslanger med flyteegenskaper. Det vanligste er at slangen lagres i en kveil om bord på arbeidsbåten eller flåten. Med lengder på rundt hundre meter fører dette til større slitasje på slangen enn det som er ønskelig. Når slangen ligger lagret, blir den gjerne liggende å vibrere på dekk, og når den er i bruk, gnisser den over stålkanter og støter på annet som forvolder skade.

Tilpasset formålet
Mangel på standardtromler som kunne ta de aktuelle dimensjonene i såpass store lengder ga TESS støtet til å sette i gang produktutvikling. Landteknikk Fabrikk i Trondheim ble pekt ut som produksjons- og utviklingspartner, en bedrift som er velkjent for blant annet melketanker og annet meieriutstyr. TESS er for egen del landets største leverandør av slanger og slangetilbehør.

Resultatet ble at TESS har lansert en heavy duty syrefast rustfri slangetrommel med vanntilførsel, hydraulisk drift og mulighet for radiostyring. Slangeuttaket er toveis. Kapasiteten er hundre meter 1”-slange. Trommelen har en totalbredde på noe over én meter. Ettersom tromlene produseres direkte for kunden, vil det være mulig å skreddersy funksjonalitet.

Lettere og tryggere  
Det nye produktet har skapt en helt annen lagringssituasjon enn tidligere. Trommelen gjør også hverdagen lettere, ettersom slangehåndteringen går betydelig raskere enn før. Til slutt har trommelen en HMS-faktor som hever standarden om bord og skaper mer ryddighet. Orden på dekk bidrar til mer trivsel og reduserer faren for uhell. 

TESS Trondheim markedsfører trommelen først og fremst til mæreeiere og servicebedrifter som utfører rengjøring for havbruksnæringen. I tillegg er det vist interesse fra drivstoffleverandører for å benytte trommelen på kaier i forbindelse med bunkring av fartøyer.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1