Tips redaksjonen
19.07.2012

Ny oljesensor fra Lekang Maskin

Lekang Maskin lanserer OQS oljesensor som fanger opp endringer i oljekvaliteten med ultranøyaktige målinger i sanntid.
Overvåkning av oljekvaliteteten i hydraulikksystemet under drift kan redusere driftskostnadene. RMF Systems introduserer nå OQS, Oil Quality Sensor med en patentert teknologi som sørger for nøyaktig måling i sanntid. 

RMF benytter en teknologi med en spesiell kombinasjon av hardware og software. OQS registrerer og måler konstant fukt, oksydasjon, forurensinger, syreøkning, slitepartikler og nebrutte additiver. Via displayet kan man til enhver tid lese av oljekvaliteten.

Lekang Maskin opplyser at evalueringer og tester har vist at den sentrale teknologien patentert av RMF Systems, resulterer i opp til 60 ganger mer presis tilstandsovervåkning enn noen annen sensor. 

Kunder som allerede benytter overvåkningsystemer på sitt utstyr, kan koble til OQS. Flere typer standard grensesnitt (f.eks. 4-20mA, CANBUS og RS232/RS485) tillater presentasjon av detaljert informasjon. Alternativt kan resultatene vises på ulike RMF Systems displaysystemer, slik som OQD display.

For tøffe miljøer
Leverandøren opplyser at produktene er utviklet, testet, sertifisert og utprøvd for å fungere i de tøffeste miljøer. Dette muliggjør permanent installasjon i alle smøresystemer, på alle typer maskiner og i enhver type olje, fra de største gearkasser i store maskiner eller vindmøller til hydraulikske høytrykkssystemer eller mer spesialiserte applikasjoner som gassmotorer. 

– Dette er en revolusjon innenfor tilstandskontroll av oljekvalitet. Frem til i dag har oljesensorer bare gitt en indikasjon på oljekvaliteten. Med denne helt nye teknologien har du alltid full kontroll på oljen og kan utføre service til rett tid. Du sparer dermed flere tusen kroner for tap av nedetid og unødvendige vedlikeholdskostnader, for ikke å snakke om å spare miljøet, uttaler Gerben Gerken, RMF Systems.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1