Tips redaksjonen
19.07.2012

Fyrtårnpris til svolværbedrift

Svolværbedriften SALT er tildelt årets Fyrtårnpris fra Fiskeri- og kystdepartementet (FKD). Prisen ble delt ut for niende gang.
– Fyrtårnsprisen går i år til gründerne i bedriften SALT. Kriss Rokkan Iversen (t.h. i bildet) og Kjersti Busch sprer med stort engasjement kunnskap og interesse om ressursene og mulighetene vi har langs kysten vår, sa politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet Martin Henriksen, da han delte ut Fyrtårnprisen under Kystens dag i Bergen.

Iversen og Busch beskrives som to uredde, utradisjonelle, kvalitetsbevisste og profesjonelle kvinner, som etter endt studietid opprettet det uavhengige forsknings-, formidlings- og rådgivningsfirmaet SALT. De to ambisiøse kvinnene fronter en bærekraftig forvaltning av havets ressurser og tilfører lokalsamfunnet, regionen og landsdelen verdifull kompetanse, skriver FKD i en pressemelding om tildelingen.

Fyrtårnprisen går hvert år til noen som har utmerket seg ut over det vanlige gjennom sitt arbeid eller interesseområde, og som på denne måten har markedsført fiskeri- og kystnasjonen Norge på en positiv måte.

Tidligere vinnere er Dag Lindebjerg, Ingrid Espelid Hovig, gründer Steinar Olaisen, WWF Norge, Kystaksjonen for tsunamiofrene, Forbundet Kysten, Kystvakten og Redningsselskapet.

Kilde: fiskarlaget.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1