Tips redaksjonen
19.07.2012

PMC Group Norge runder 100 år

Norges største hydraulikkleverandør, PMC Group Norge, runder 100 år i 2012 og ekspanderer med oppkjøp av ny virksomhet.
PMC Group Norge (tidligere PMC Servi Gruppen) ble stiftet av Sophus Berendsen som Ingeniørforretningen Atlas i 1912. Siden den gang har selskapet skiftet både navn og eiere en rekke ganger. 100 år senere er PMC Group Norge en av premissleverandørene i Norden innenfor engineering og produksjon samt salg og service av komponenter, sylindre og hydraulikksystemer. 

– I år kjøpte vi firmaet Hydranor, som vil gjøre oss selvforsynte ved at vi lager våre egne ventilblokker, sier Bjørn Gundersen, administrerende direktør i PMC Group Norge AS.

Ledende i Norden
Hydranor er en ledende nordisk leverandør av hydrauliske høytrykksventiler og ventilblokkløsninger for den internasjonale offshore- og marinesektoren.

– Før måtte vi ut på markedet for å kjøpe ventilblokker, så oppkjøpet har fjernet en av våre begrensninger. Nå styrer vi produksjonsstrømmen, og vi kan levere på mye kortere tid enn før. Det befester vår posisjon som ledende innenfor vårt område, ikke bare i Norge, men også globalt, sier Gundersen.

Etablerer seg i USA
PMCs avdeling i Norge er ansvarlig for den internasjonale offshore- og marinesektoren og er derfor en stor leverandør innenfor oljeindustrien i Norge. Men firmaet er opptatt av å ha en organisk og lønnsom vekst. PMC Group Norge er i gang med å etablere seg i Houston, USA, som et første steg mot en global tilstedeværelse innenfor offshore. 

– Vi har rundet 100 år, og vi har planer om å vokse de neste 100 årene også. Uansett hvor offshore-kundene er i verden, trenger de hydrauliske kvalitetsprodukter. Det kan vi tilby, og dermed ønsker vi også å utvide vår kundeportefølje. PMC Group AB er allerede etablert i Kina, India, USA, Qatar og Polen, sier Gundersen.

Uten hydraulikk stopper Norge
Det var amerikanske Sperry Vickers som var det første selskapet som solgte hydraulikk til Norge på 50-tallet. PMC Group Norge (den gang Ingeniørforretningen Atlas) var tidlig ute med hydrauliske løsninger, og i 1989 overtok de Sperry Vickers sin norske avdeling i Ski, Akershus. Siden den gang har den norske kompetansen på hydraulikk befunnet seg i dette området, som har fått tilnavnet Hydraulikk Valley. PMC Group Norge eies i dag av svenske PMC Group AB, men bedriften er fortsatt sterkt tilknyttet lokalmiljøet. 

– Da hydraulikken kom til Norge, ble teknikken hovedsakelig brukt til tunge løft, og den ble manuelt styrt og operert. I dag er den som oftest elektrisk fjernstyrt, ofte med en trinnløs hastighetsregulering. Hydraulikk er i dag tilstedeværende i fartøy og teknikk som benyttes på land, vann og i luften. Uten hydraulikk stopper Norge, sier Gundersen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1