Tips redaksjonen
19.07.2012

Forhandler med storsatsing på hjertestartere

To ganger har stasjonseier Rune Andersen opplevd at kunder har kollapset. Nå blir alle hans 11 betjente stasjoner i Akershus og Østfold utstyrt med hjertestarter. – Det er en stor investering, men kan det redde et liv, er det absolutt verd det, sier Andersen.

Andersen har i tillegg kjøpt inn en ekstra hjertestarter som skal lånes ut til arrangementer i lokalsamfunnet. Det vil være en ren service, og vil ikke koste noe.

– Jeg har tenkt på dette i flere år, men det var først etter den siste episoden med kollaps at vi fikk fortgang på planene. En eldre kunde falt om på stasjonen, og heldigvis hadde en av våre medarbeidere, Abbas Saheer, tatt livreddingskurs. Han satte i gang med gjenoppliving som fortsatte til ambulansen kom til stedet. Etter dette var valget om å ta investeringen lett.

Fire av Andersens stasjoner ligger langs E6.

– Nå som det går mot ferietid, er det ekstra mange langs veien, og jeg vil at våre kunder skal føle seg trygge på at vi tar vare på dem. Alle våre ansatte trenes nå fortløpende i å kunne bruke utstyret og vil få jevnlig oppfølging på dette. Jeg håper selvsagt at det ikke skal bli nødvendig, men skulle det skje, har vi i hvert fall en bedre mulighet til å hjelpe, sier Andersen.

Retaildirektør i Norge, Anita Sørlundsengen, mener slike initiativ fra forhandlere er svært positivt.

– Ja, dette er absolutt et tiltak vi er svært glad for å se at våre forhandlere tar initiativ til. Vi er stolt av å ha en forhandler som tar et slikt samfunnsansvar knyttet til sin stasjonsdrift, sier Sørlundsengen.


 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1