Tips redaksjonen
19.07.2012

Kraftig strømforsyning som krever liten plass

OEM Automatics leverandør Puls har tatt frem en ny strømforsyning, 230 V AC/ 24-28 V DC, med hele 40 A utstrøm.
Strømforsyningen er bare 125 mm bred og tar dermed liten plass på DIN-skinnen.  Den er velegnet i applikasjoner der man behøver en kraftig strømforsyning, men har begrenset plass til rådighet.

QS40.244 oppgis å ha høy virkningsgrad over hele lastområdet, noe som gjør at den avgir lite varme i el-tavlen og til komponentene rundt. 

Strømforsyningen har full lastdelingsfunksjon, noe som gjør at den egner seg godt for parallellkobling til strømkrevende applikasjoner, for eksempel motorer, magnetspoler og større styresystemer.

Strømforsyningen har også 50 prosent bonuspower, dvs. at den kan gi 50 prosent overlast (60 A) i ca. 4 sekunder uten reduksjon i utspenningen. Den kan også gi en høy kortslutningsstrøm ved kortslutning. Dette forenkler tripping av sekundære sikringer. 

Brytere for høye DC-strømmer er fysisk store og kostbare, og derfor har Puls laget en remote shutdown-inngang. Hvis man legger en lask mellom klemme 15 og 16, slår strømforsyningens uteffekt seg av. 

For mer informasjon kontakt OEM Automatic AS, v/produktansvarlig Joachim Bjelland, tlf.: 32 21 05 42, e-post: joachim.bjelland@oem.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1