Tips redaksjonen
15.06.2012

Robot fra Universal Robots vinner global prestisjepris

Den danske robot-armen UR5 fra Universal Robots har vunnet en internasjonal robotkonkurranse under verdens største automatiseringsmesse Automatica i Tyskland.
Hundrevis av bedrifter i Norden og Europa har allerede tatt i bruk de nyskapende robotene fra Universal Robots til å automatisere sin produksjon.

I skarp konkurranse med roboter fra Japan, USA, Tyskland og England er roboten UR5 fra Universal Robots nå kåret til verdens mest innovative robot. Prisen er samtidig en anerkjennelse av den rekordveksten som virksomheten bak de nye fleksible robotarmene har oppnådd siden 2008.

– Førsteplassen er et stort og godt klapp på skulderen til alle våre medarbeidere og våre 75 forhandlere i hele verden som har arbeidet hardt for å gjøre dette til en suksesshistorie, sier Thomas Visti, Vise President i Universal Robots.

Sikkerhet, brukervennlighet og fleksibilitet
Kåringen skjedde 23. mai da en jury av eksperter fra de to internasjonale robotorganisasjonene The International Federation of Robotics (IFR) og IEEE Robotics and Automation Society hyllet oppfinneren Esben Østergaard med en statue for Invention and Entrepreneurship in Robotics and Automation Award og en premie på 2000 dollar. 

Juryens begrunnelse for å kåre UR5 er at selve produktet imponerer med sin sikkerhet, brukervennlighet og fleksibilitet fordi roboten kan stå side om side med medarbeiderne og øke effektiviteten. Juryen vektla også det faktum at Universal Robots har gjort det mulig for SMB-er å automatisere sine virksomheter fordi UR-robotene både er økonomisk overkommelige i pris og enkle å ta i bruk. Dessuten har det gjort inntrykk på juryen at Universal Robots i løpet av få år har lykkes med å bygge opp en distribusjon av roboten i store deler av verden og prestere en veldig rask vekst.

Globalt gjennombrud
I 2011 kom gjennombruddet for alvor da Universal Robots solgte 400 roboter globalt. I år forventer robotprodusenten å doble salget. 

Navnet på virksomheten bak de nyskapende robotene er nærmest en forklaring i seg selv på hvorfor de har slått så godt an. Dette er universelle roboter i den forstand at alle kan bruke dem overalt i verden til alle automatiseringsoppgaver. Det var også den opprinnelige visjonen for Esben Østergaard, en av oppfinnerene.

– Som robotforsker så jeg et stort hull i automatiseringsmarkedet. Det manglet noen små, fleksible lettvektsroboter som passet for SMB-markedets behov, forteller Esben Østergaard.

Ideen ble født i 2005, og i 2008 var UR5 en realitet. Nå har den også fått en storebror, UR10-roboten, som har lenger rekkevidde og større løfteevne, men ellers bygger på de samme vellykkede prinsippene.

Universal Robots har nå 40 medarbeidere, og all produksjon og utvikling foregår i Odense i Danmark. Robotprodusenten har forhandlere i Norge og 34 andre land fordelt på 4 verdensdeler.

Kilde: Presswire

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1